English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Recommended Post Slide Out For Blogger

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Όλα στο 5: value for money καλοκαιρινές βραδιές

Πέντε νέες αφίξεις, σε πέντε διαφορετικά σημεία της πόλης, με πέντε ευρώ το ποτό. 
Θεωρείς και εσύ, όπως και  εμείς, ανήκουστο να πληρώνεις για  ένα ποτό 8 και 10 ευρώ;
Βέβαια, θα μας πεις, υποκειμενικός είναι ο βαθμός του εγκεφαλικού που παθαίνει κανείς όταν έρχεται ο λογαριασμός αναλόγως με το βάθος της τσέπης του, ωστόσο εμείς την πονάμε (την τσέπη σου) και κάνουμε ό,τι καλύτερο για να περάσεις ένα όμορφο βράδυ στην πόλη σου ξοδεύοντας για ένα ποτήρι ποτού 5 ευρώ. High five!
Από τη Νίκη Ρωμανού

Lab

 

Στη φοιτητική πιάτσα της  Πανόρμου ήρθε με άκρως οικολογική διάθεση πριν δυο περίπου μήνες το χαριτωμένο «Lab». Εξοπλισμένο αμιγώς με ανακυκλώσιμα υλικά σε μια λιτή και απέριττη διακόσμηση με φωτεινά χρώματα εντός και μια χαριτωμένη βεράντα εκτός, το νέο στέκι στην old time classic «σφηκοφωλιά» της νεολαίας θα το βρεις ακριβώς απέναντι από ένα πάρκο, σε μια ήσυχη γωνιά της κατά τα άλλα πολυσύχναστης Πανόρμου. Με feel good μουσικές στα ηχεία, θα πιεις από μπίρες μέχρι ψημένη ρακή Αμοργού και cocktails,  εκτός φυσικά από το ποτό στα πέντε ευρώ.
Τριφυλλίας 71, Πανόρμου, τηλ. 215 5500791

Μπαμπάς

 

Η νέα μόδα του μοντέρνου  καφενείου είναι πλέον γεγονός. Αυτό το νεόκοπο μυστικό της επιτυχίας  ακολούθησαν και οι ιδιοκτήτες του  «Μπαμπά» στο Κουκάκι. Στιλ και αισθητική βγαλμένα σαν από παραμύθι, τα λαμπερά χρώματα και η minimal διακόσμηση συνδυάζονται μοναδικά με κάποια vintage αντικείμενα προσδίδοντας μια παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα. Η ελληνικότατη εκδοχή αυτού του cozy café bar έχει καταφέρει μέσα σε λίγο καιρό να κερδίσει το κοινό του χάρη στα σπιτικά μεζεκλίκια, όπως το απάκι και η μακαρονοσαλάτα σε τίμιες τιμές, όπως και το… πόσιμο κομμάτι του.
Φαλήρου 53, Κουκάκι, τηλ. 215 5505565 

Κομμωτήριο Μπαρ

 

Με τον «Μπαμπά» στο νήμα, το «Κομμωτήριο Μπαρ» κερδίζει δικαιωματικά το βραβείο πρωτότυπης ονομασίας τουλάχιστον σε αυτό το αφιέρωμα. Εκτός όμως από την τσαχπινιά του ονόματος, το μπαράκι που ακολούθησε το hype της περιοχής του Χαλανδρίου χωρίς ίχνος, ωστόσο, επίδειξης.  Η -πιο χαλαρή πεθαίνεις-  διάθεση είναι έκδηλη τόσο στις γενναιόδωρες ποσότητες αλκοόλ σε πλαστικά ποτήρια όσο και στις μουσικές επιλογές, βλέπε reggae, funk και swing. Χαλαρό είναι επίσης και το χώσιμο του χεριού στην τσέπη με το ποτό στα 4 ευρώ και τα cocktails στα 5 αντίστοιχα.
Γυφτοπούλου 3, Χαλάνδρι

Cabezon

 

Πέρυσι μπορεί να το γνώριζες ως «Souel» φέτος όμως πέρασε από γενικό ρεκτιφιέ σε στιλ και κατάλογο και πλέον μας συστήνεται ανανεωμένο και με ρομαντική διάθεση, ως «Cabezon». Σε μια ήσυχη, ειδυλλιακή αυλή στρωμένη με χαλίκι, στο Μεταξουργείο θα  απολαύσεις το ποτό σου με συνοδευτικούς μεζέδες ενώ αν είσαι στηρίζεις την ελληνική παραγωγή, εκεί θα βρεις κρασί από την Πάρο, μπύρες από τη Χίο και διάφορα άλλα μεθυστικά προϊόντα από τον τόπο σου.
Κεραμεικού 110, Μεταξουργείο

Plastiko Cocktails Cafe

 

Τελευταίο αλλά όχι καταϊδρωμένο στην συμφέρουσα πεντάδα μας, το «Plastiko Cocktails Cafe» ήρθε στη ζεστή Αθήνα, και συγκεκριμένα στο Γκάζι, για να την περάσεις φίνα αυτό το καλοκαίρι. Σε ένα σκηνικό που θυμίζει τα άλλοτε ανέμελα βράδια σου στο νησί, με ευφάνταστα cocktails που σε κερδίζουν σε όψη και γεύση και feel good μουσικές, το «Plastiko Cocktails Cafe» έχει βρει τον μαγικό τρόπο- εκτός από τον προφανή value for money χαρακτήρα του- να σου χρυσώνει το χάπι για όλες αυτές τις μέρες που περνούν και εσύ ξεκαλοκαιριάζεις στην Αθήνα. Αναλυτικά και ωραία, άλλωστε, σου τα εξηγεί και ο Χρήστος Χατζηιωάννου στο Oneman.gr.
Σωφρονίου 12Α, Γκάζι, τηλ. 210 3413729

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ: