English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Recommended Post Slide Out For Blogger

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Κάνε το ταξίδι σου πιο οικονομικό από ποτέ, σε 10 βήματα!

Τα ταξίδια απαιτούν πολλά χρήματα. Μύθος και μάλιστα μεγάλος. 

Τα ταξίδια απαιτούν οργάνωση και λίγα μόνο χρήματα. Αν στο επόμενο ταξίδι σας καταφέρετε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα, θα δείτε ότι θα καταρρίψουμε μαζί το μύθο.
Μήπως ήρθε η ώρα να ξεχάσετε την παλιά τακτική "τα κάνω όλα τελευταία στιγμή" και να φτιάξετε ένα ωραίο πλάνο ταξιδιού, διακοπών, διαφυγής και γενικότερα καλύτερης ζωής;Με τη βοήθεια του maryhop.gr, δε θα δυσκολευτείτε και πολύ...
1. Το γοργόν και χάριν έχει.
Κλείστε εισιτήρια πολύ νωρίτερα, μήνες νωρίτερα. Ακόμη και αν δεν είστε σίγουροι για τις ημερομηνίες, πάρτε το ρίσκο. Οι τιμές θα είναι πολύ χαμηλές και ακόμη και αν δεν καταφέρετε να πάτε τελικά, στη χειρότερη περίπτωση θα χάσετε ένα μικρό ποσό. Αλλά γιατί να μην πάτε, να πάτε! Άλλωστε δεν είναι τέλειο να έχεις κάτι να περιμένεις;

  2. Βγείτε για ψώνια, ψωνίστε πτήσεις!
Μπορεί να χρειαστεί να περάσετε μερόνυχτα ψάχνοντας τις καλύτερες τιμές αλλά θα τις βρείτε. Μπείτε σε μεγάλα sites εισιτηρίων, μπείτε στα sites των εταιρειών, συγκρίνετε τιμές και μετά πατήστε "book". Σχεδόν πάντα υπάρχουν αποκλίσεις. Μην ξεχνάτε επίσης, ότι οι τιμές αλλάζουν ανά ημέρα αλλά και ώρα καμιά φορά. So, be quick!
3. Thank God is Wednesday!
Καλό είναι να είστε ελαστικοί με τις ημερομηνίες του ταξιδιού σας. Τα Σαββατοκύριακα καθώς και οι γνωστές αργίες, είναι ημέρες "τζιζ"!  Σκεφτείτε έξυπνα και κινηθείτε ακόμη πιο έξυπνα: ταξιδέψτε οποιαδήποτε ώρα, οποιαδήποτε μέρα και γλυτώστε χρήματα. Δε χρειάζεται φυσικά να αναφέρω ότι σε ότι αφορά τις αργίες, καλύτερα να ταξιδέψετε αυθημερόν, παρά την προηγούμενη ή επόμενη μέρα. "Τζιζ" και πάλι!
4. Πάρτε τη βαλίτσα στο χέρι, συμφέρει!
Αν φεύγετε για λίγες μόνο μέρες, προτιμήστε χειραποσκευή την οποία δε θα χρειαστεί να τσεκάρετε στο αεροδρόμιο. Αν το καταφέρετε αυτό, να ξέρετε ότι μπορεί να γλτώσετε μέχρι και 50% έκπτωση στο εισιτήριό σας.  Αυτήν την πολιτική την εφαρμόζουν κυρίως οι εταιρείες χαμηλού κόστους, οι οποίες μάλλον σας ενδιαφέρουν για να διαβάζετε αυτά τα tips...
5. Πάμε πακέτο!
Πολλές εταιρείες (αεροπορικές και ακτοπλοϊκές) έχουν πακέτα προσφορών για εισιτήρια και διαμονή, εφόσον τα κλείσετε την ίδια στιγμή. Αγοράζοντας λοιπόν το "πακέτο" ,ταξιδεύετε οικονομικά και διαμένετε οικονομικότερα. Αν είστε ο τύπος του "τα-βρίσκω-και-τα-κλείνω-όλα-μόνος-μου", θα έλεγα να δοκιμάζατε κάτι διαφορετικό την επόμενη φορά. Ένα πακέτο ας πούμε. Ένα πιο οικονομικό ταξίδι ίσως;
6. Boutique ho-s-tels. Υπάρχουν;
Η απάντηση είναι ναι. Όσοι από εσάς δε σκεφτόσασταν ποτέ να μείνετε σε hostel, ξανασκεφτείτε το. Παντού στην Ευρώπη υπάρχουν υπέροχα, πολύ οικονομικά boutique hostels, στα οποία η διαμονή είναι κλάσης ανώτερη από ένα απλό hostel. Είναι πεντακάθαρα, άνετα, στυλάτα και δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν ένα ξενοδοχείο (όπως αυτό στη photo, το Soho Hostel στη Σεβίλλη). Ένα καλό κρεβάτι και ένα καθαρό μπάνιο δε θέλατε; Ε, τα έχετε!

  7. Business ή Weekend Hotel. Ορίστε;;;
Αν επιλέξετε ξενοδοχείο αντί για hostel, κάντε το σωστά. Υπάρχουν Business Hotels και Weekend Hotels. Τα πρώτα έχουν υψηλές τιμές τις καθημερινές (άρα έχουν και προσφορές τα Σαββατοκύριακα) και τα δεύτερα ακριβώς το αντίθετο. Η εξήγηση απλή φυσικά. Με μία καλύτερη ματιά στις τιμές τους, θα βρείτε πως να τα ξεχωρίσετε. Tip: Εάν διαθέτει  μεγάλα conference rooms, είναι σίγουρα business! Δεν το τσεκάρατε ποτέ αυτό; Ήρθε η ώρα!
8. Φάτε σα βασιλιάδες. Το μεσημέρι μόνο!
Ωραία, αν το πρωινό περιλαμβάνεται, δεν το συζητώ. Το τρώτε. Την υπόλοιπη μέρα όμως τι γίνεται; Γενικά να ξέρετε, είναι προτιμότερο να φάτε καλό, πλούσιο μεσημεριανό παρά βραδινό. Όχι μόνο προτιμότερο αλλά και οικονομικότερο! Και φυσικά προτιμήστε τοπικές λιχουδιές και όχι avant garde διεθνείς- τάχα χορταστικές-κουζίνες με ουρά αστακού στην άκρη του πιάτου. Το βραδινό στα εστιατόρια θεωρείται πολυτέλεια. Το fast food όχι, βεβαίως - βεβαίως!
9. Πλάνο μου αγαπημένο...
Αν είστε από αυτούς που δεν οργανώνουν ποτέ τίποτα, δεν είστε funs του πλάνου, τα αφήνετε όλα στην τύχη γιατί έτσι περνάτε καλύτερα, μπράβο. Σας παραδέχομαι. Από προσωπική, μεγάλη εμπειρία όμως θα σας πω ότι τα καλύτερα και οικονομικότερα ταξίδια γίνονται με οργάνωση και πλάνο. Κάθε προορισμός έχει τη δική του must-see λίστα και ας αλλάζει για τον καθένα. Βάλτε κάτω τα γούστα σας και φτιάξτε το πλάνο, πριν το αεροπλάνο!
10.  Περπατήστε, περπατήστε, περπατήστε.
Αν μπορούσα θα το έγραφα δεκατρείς φορές. Τον κόσμο πρέπει να τον περπατάτε. Είναι οικονομικό, σημαντικό και ενδιαφέρον. Αφήστε ταξί, μετρό, λεωφορεία και όλα τα άλλα και περπατήστε. Κουραστείτε, γευτείτε, μυρίστε, δείτε, φωτογραφίστε και χαρείτε τα πάντα στο ταξίδι σας! Εντάξει, αν κουραστείτε, πάρτε ποδηλατάκι. Το ίδιο είναι.

  Μήπως να μας λέγατε και εσείς κάποιο δικό σας tip;
Πως εξοικονομείτε χρήματα στις διακοπές σας;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ: