English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Recommended Post Slide Out For Blogger

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Κυλάει μπλε αίμα στις φλέβες τους….

Είναι σπάνιο αλλά όχι αποκύημα επιστημονικής φαντασίας.
Υπάρχουν 7000 άτομα παγκοσμίως τα οποία αντί για το κλασσικό κόκκινο αίμα, έχουν μπλε αίμα. Ο ….καθηγητής στο Κέντρο Αιματολογίας του Λονδίνου Efresi Robert, εξήγησε ότι «Στον κόσμο υπάρχουν περίπου 7000 άτομα των οποίων το αίμα έχει μια μπλε απόχρωση. Αποκαλούνται κυανικοί από το cyanea, που στα λατινικά σημαίνει μπλε. Ο σίδηρος στο αίμα τους, αντικαθίσταται από χαλκό, χωρίς την αλλαγή όμως των λειτουργιών του, το χρώμα μπλε-ιώδες προέρχεται από τις προσμείξεις χαλκού και σιδήρου ».
Οι κυανικοί δεν υποφέρουν από τις συνήθεις ασθένειες του αίματος καθώς τα μικρόβια αποτυγχάνουν να επιτίθενται στα κύτταρα του χαλκού. Το μπλε αίμα πήζει μέχρι και 3 φορές πιο γρήγορα από το κανονικό ενώ  ακόμη και οι σοβαροί τραυματισμοί δεν προκαλούν αιμορραγία.
Κάπως έτσι αιτιολογείται και η φράση “γαλαζοαίματος” που παραπέμπει σε ευγενική καταγωγή. Ωστόσο δεν είναι τυχαίο, καθώς ορισμένοι από τους ευγενείς ιππότες, των πρώτων αρχαίων ευγενών οικογενειών είχαν όντως μπλε αίμα. Ήταν λόγω της πανοπλίας τους και του χαλκού της.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ: