English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Recommended Post Slide Out For Blogger

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Νέα ταινία της Αντζελίνα Τζολί

Οι αντιδράσεις για τη νέα ταινία της Αντζελίνα Τζολί έφτασαν μέχρι τον ΟΗΕ

Η ταινία «In the land of blood and honey», η οποία…. αποτελεί την πρώτη απόπειρα της ηθοποιού σε ρόλο σεναριογράφου και σκηνοθέτη, πραγματεύεται τον έρωτα μεταξύ μιας νεαρής κοπέλας από τη Βοσνία και ενός Σέρβου στρατιώτη που την κρατά αιχμάλωτη υπό συνθήκες κακοποίησης.
Το ειδύλλιο μεταξύ της κοπέλας και του βιαστή της, με φόντο τον πόλεμο μεταξύ Βοσνίας – Σερβίας, προκάλεσε την αντίδραση τόσο του υπουργού Πολιτισμού της Βοσνίας, που απαγόρευσε στη Τζολί με δικαστική απόφαση να πραγματοποιήσει μέρος των γυρισμάτων στη χώρα του, όσο και του «Συλλόγου Γυναικών Θυμάτων Πολέμου», που ζήτησε την καθολική απαγόρευση προβολής της ταινίας, υποστηρίζοντας ότι προσβάλλει και παραποιεί τα αληθινά γεγονότα.
Αιτία των αντιδράσεων είναι το γεγονός ότι στον διάρκειας 3 ετών πόλεμο μεταξύ των δύο χωρών, ο οποίος προκάλεσε σοβαρές καταστροφές, αλλά κυρίως το ότι μετά το 1995, εξαιτίας των πραγματικών κακοποιήσεων και βιασμών που όντως ασκήθηκαν εις βάρος γυναικών εκείνη την εποχή, υπάρχει ένα μεγάλο ταμπού γύρω από το συγκεκριμένο θέμα.
Από την πλευρά της, η Αντζελίνα Τζολί, με γραπτή επιστολή της στα αμερικανικά ΜΜΕ, έκανε λόγο για «άδικη πίεση βασισμένη σε παραπληροφόρηση», ενώ εξέφρασε την ελπίδα ο κόσμος να μην κρίνει την ταινία προτού τη δει.
Η ταινία κάνει πρεμιέρα στις αμερικανικές αίθουσες στις 23 Δεκεμβρίου.


Πηγή:dete.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ: