English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Recommended Post Slide Out For Blogger

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

To δωρεάν μπότοξ...

Είναι το υβρίδιο ανάμεσα στη γιόγκα και το μπότοξ και μπορούμε να το εφαρμόσουμε όλες ανέξοδα μπροστά στον καθρέφτη μας.



Η τελευταία τρέλα στη Νέα Υόρκη είναι το «Υotox», η μέθοδος που χρησιμοποιεί τη γιόγκα για να κάνει ένα ανώδυνο λίφτινγκ στο πρόσωπο. Η ενσωμάτωση της ανατολίτικης άσκησης στις θεραπείες ομορφιάς ήταν έμπνευση της Σούζαν Τσιμινέλι, της διάσημης αισθητικού που φροντίζει με τα χέρια της σταρ όπως η Κέιτ Μος, η Σακίρα και η Τζένιφερ Λόπεζ.

Πως λειτουργεί: «Η γιόγκα τονώνει τους μυς και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος» εξηγεί η Τσιμινέλι. «Με αυτόν τον τρόπο χαρίζει λάμψη ακόμη και σε ένα κουρασμένο πρόσωπο. Συμβουλεύω τις πελάτισσές μου να κάνουν τις κατάλληλες κινήσεις περίπου είκοσι λεπτά κάθε μέρα». Η εξάσκηση ξεκινάει με διαλογισμό και βασικές ασκήσεις όπως η στάση του λωτού. Συνεχίζεται με τις εξειδικευμένες ασκήσεις στο πρόσωπο:

∙      Για τις γραμμές στο μέτωπο: σηκώνουμε τα φρύδια σαν να είμαστε έκπληκτες και πιέζουμε με τα τρία μεσαία δάχτυλα τις εξωτερικές γωνίες των βλεφάρων επί 40 φορές.

∙      Για το πόδι της χήνας (ρυτίδες στα μάτια): γελάμε στον καθρέφτη και πιέζουμε με τους δείκτες τις ρυτίδες στις εξωτερικές γωνίες των ματιών. Πάντα χαμογελώντας, επικεντρωνόμαστε στα κάτω βλέφαρα και προσπαθούμε να τα σηκώσουμε χωρίς να τα τραβάμε με τα δάχτυλα. Επαναλαμβάνουμε 20 φορές.

∙      Για τις σακούλες κάτω από τα μάτια: κάνουμε την άσκηση «πρόσωπο του λιονταριού». Εισπνέουμε και τεντώνουμε το πρόσωπο σαν να ρουφάμε ένα λεμόνι. Χαλαρώνουμε κατά την εκπνοή, βγάζουμε έξω τη γλώσσα και ρολάρουμε τα μάτια. Προσπαθούμε να κρατήσουμε για ένα λεπτό.

∙      Για να φουσκώσουμε τα χείλη και να τονώσουμε τις παρειές: τοποθετούμε τον δείκτη και τον μεσαίο του ενός χεριού πάνω στο στόμα. Σουφρώνουμε τα χείλη σαν να φυσάμε ένα φιλί, κρατώντας αντίσταση με τα δάχτυλα. Επαναλαμβάνουμε 20 φορές.

∙      Για τη χαλάρωση του λαιμού: γέρνουμε το κεφάλι προς τα πίσω και σπρώχνουμε με τη γλώσσα την κορυφή του στόματος. Χαμογελάμε και χαλαρώνουμε κρατώντας τη γλώσσα στην ίδια θέση, τρεις φορές. Επαναλαμβάνουμε γυρίζοντας το κεφάλι 30 μοίρες προς τα αριστερά και 30 προς τα δεξιά.

Δείτε το βίντεο της Annelise Hagen, εκπαιδεύτριας Yotox.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ: