English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Recommended Post Slide Out For Blogger

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Σε ετοιμότητα η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης !

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ), μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 12.25 το μεσημέρι του Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης.


Η ΕΟΔ επικοινώνησε με τις αρμόδιες Αρχές, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά το «χτύπημα» του Εγκέλαδου.

 


Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12.25 το μεσημέρι του Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Λήμνο και Σαμοθράκη, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού ορίζεται στα 20 χλμ. νότια-νοτιοδυτικά της Σαμοθράκης και το εστιακό του βάθος στα 6 χλμ. Από τον σεισμό, που είχε μεγάλη διάρκεια, ταρακουνήθηκε η Αττική, η Λέσβος, η Θεσσαλονίκη, η Αλεξανδρούπολη, οι Σέρρες, η Δράμα, τα Τρίκαλα.

Η δόνηση έγινε αισθητή από κατοίκους της Κωνσταντινούπολης και όχι μόνο, στη γειτονική Τουρκία. Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου, από τον σεισμό ταρακουνήθηκαν τα τουρκικά παράλια.

Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μικρές ζημιές στα αεροδρόμια της Σαμοθράκης, της Λήμνου και στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Μύρινας. Επίσης υπήρξαν κατακρημνίσεις σαθρής τοιχοποιίας σε παλαιές κατοικίες στην ύπαιθρο της Λήμνου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας Βρετανός τουρίστας τραυματίστηκε ελαφρά στο αεροδρόμιο της Λήμνου, καθώς κατά τη διάρκεια του σεισμού έπεσε τμήμα της ψευδοροφής. Το συμβάν αντιμετωπίστηκε από τον γιατρό του αεροδρομίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ: