English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Recommended Post Slide Out For Blogger

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Pretty Man: Ο Richard Gere δίνει στις γυναίκες αυτό που θέλουν

Δεν χρειάζεται και πολύ ταλέντο ώστε να σε θαυμάζουν οι γυναίκες για πάντα. Ούτε μας πείραξε όταν ο Richard Gere είπε ότι το "Pretty Woman" ήταν χαζό. Το ξέρουμε το παραμύθι, αλλά μας αρέσει να το ακούμε κάθε βράδυ. Για το αν θα πάρει Όσκαρ φέτος ας αποφασίσουν οι άντρες
 
 
Από την Έλενα Μπουζαλά


Μπορεί να είναι οι ερωτικές σκηνές και η εφαρμοστή στολή στο "An Officer And A Gentleman" ή νωρίτερα όλα έκανε και έβγαλε στο "American Gigolo" ή το παραμύθι της "Pretty Woman" που κάθε γυναίκα θέλει να ζήσει. Δεν ξέρω. Μπορεί να είναι ακόμα το ότι ο Richard Gere στις περισσότερες ταινίες του είναι πάντα ένας εργένης που ψάχνει κάποια να τον βοηθήσει να αγγίξει και να συμφιλιωθεί με τις βαθύτερες σκέψεις του, ρόλο τον οποίο κάθε γυναίκα είναι γεννημένη να παίξει. Όλα αυτά, συν φυσικά ότι στα 60 του το σώμα του παραμένει πολύ fit, σε κάνουν να τον υποκύπτεις στην γοητεια του.
Ο πολύ γυμνασμένος αμερικανός ζιγκολό έκανε τις συμπατριώτισές του και όχι μόνο να ονειροπολούν με τον ρόλο του και το περπάτημά του στην ταινία το 1980. Από τότε όσα βήματα έκανε, εμείς ακολουθούσαμε, ακόμα κι αυτά δεν επιβραβεύονταν από την Ακαδημία.

  Τι θέλουν οι γυναίκες για να ερωτευθούν; Έναν άντρα να παραμένει πιστός σε ένα παραμύθι. Κάποιον να τους βγάλει από την Σταχτοπούτα γωνιά τους και να τις κάνει βασίλισσες, αλλά χωρίς να νιώθουν ότι παίζουν σε ελληνική ταινία. Και ο Gere ξέρει πολύ καλά να το κάνει.

 

Τι θέλουν οι γυναίκες για να ερωτευθούν; Έναν άντρα να παραμένει πιστός σε ένα παραμύθι.

Αν τώρα αυτός ο άντρας φοράει καθημερινά μια λευκή κολαριστή στολή με γαλόνια ακόμα καλύτερα, καθώς η επιστήμη δεν έχει καταλήξει πειστικώς για όσα κάνουν οι στρατιωτικές ενδυμασίες στον εγκέφαλό μας. Ο Gere ήταν και Ιπτάμενος και Κύριος.

Είχε πολλές όμορφες γυναίκες, αλλά ο ίδιος δεν τρελαίνεται για αυτή την ταμπέλα. "Δεν ξέρω τίποτα για αυτές τις φήμες", λέει. "Έχω ζήσει μια πολύ ενδιαφέρουσα ζωή, στην οποία είχα πολλούς ωραίους φίλους". Μια τέτοια ομορφιά ήταν και η πρώτη του γυναίκα, το supermodel Cindy Crawford. Παντρεύτηκαν το 1991 στο Las Vegas μετά την τεράστια επιτυχία του "Pretty Woman". "Δεν ήθελα να την χάσω", είπε. Βέβαια, το χάσμα των 17 ετών διαφορά στην ηλικία μετά από τέσσερα χρόνια τους χώρισε, ενώ αρκετά βοήθησε και το απύθμενο ΜΜΕ κουτσομπολιό γύρω από την σχέση τους. Η Crawford δεν κρύφτηκε μετά τον χωρισμό της σε συνέντευξή της όταν παραδέχθηκε ότι δεν μπορούσε να του ξαναμιλήσει στο τηλέφωνο. Όχι γιατί της είχε προκαλέσει κάτι ανεπανόρθωτο, αλλά επειδή φοβόταν μήπως τον ερωτευθεί και πάλι.

Δεν ήθελε να χάσει την Cindy από την ζωή του και έτσι την παντρεύτηκε, παρά τον αριθμό 17 που τους χώριζε.

Ο Richard Gere αν και μάλλον γεννήθηκε με γκρίζα μαλλιά, καθόλου δεν μας χάλασε. Θα έχετε διαβάσει και για τον άλλο μύθο με το χρώμα αυτό που επίσης, μετά τις στολές, τυρρανάει τις γυναίκες. Κάποιοι έχουν αποφανθεί ότι είναι το πατρικό που το χρώμα μας βγάζει. Εγώ, πάντως φαντασίωση με τον πατέρα μου δεν είχα ποτέ.

Όσο ταλέντο, όπως αυτό ορίζεται από τους ειδικούς και μετριέται από τα βραβεία, του έλειψε, τόση αυτοπεποίθηση έδειχνε να έχει όσο μεγάλωνε. Ο Sexiest Man Alive 1999, σύμφωνα με το People και τίτλο που αντικειμενικά όλοι σέβονται, έπαιξε ρόλους που του έβαλαν τόσα λεφτά σε τραπεζικούς λογαριασμούς ώστε να μπορεί να πηγαίνει όποτε θέλει στο Θιβέτ, να συναντά τον κολλητό του Dalai Lama, να προσεύχεται ατελείωτες ώρες για έναν καλύτερο κόσμο, να γεμίζει τις μπαταρίες του και να ξαναγυρίζει στο Hollywood.
A Family Man
Όσα έχασε η Cindy το 1994, βρήκε μια άλλη τυχερή γυναίκα ένα χρόνο μετά. Το 1995 ο Gere γνώρισε το πρώην Bond Girl Carey Lowell και την παντρεύτηκε το 2002. Ήταν 50 ετών όταν απέκτησαν ένα γιο, τον Homer (το όνομα του πατέρα του), ενώ η Lowell είχε ήδη μια κόρη, την Hannah από τον γάμο της με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Griffin Dunne. "Πρέπει να λες καθημερινά στον άνθρωπό σου πόσο σημαντικός είναι", λέει ο Gere για την γυναίκα του "Να ξεκινάς κάθε μέρα σαν να μην υπήρξε η προηγούμενη" και κλάμα εμείς όλες οι θαυμάστριές του διότι προφανώς εκτός από την μεγάλη οθόνη είναι ρομαντικός και στην πραγματική ζωή του. Αυτό που της βρίσκει, λένε, είναι ότι δεν τον πίεσε ποτέ να αλλάξει και τον αγαπά για αυτό που είναι. Και ποια δεν θα τον άφηνε;


"Πρέπει να λες καθημερινά στον άνθρωπό σου πόσο σημαντικός είναι", λέει ο Gere για την γυναίκα του. 


Στις 31 Αυγούστου ο Richard Gere έγινε 63 ετών. Από τον Ιανουάριο όταν η ταινία "Arbitrage" πρωτοπαρουσιάστηκε στο Sundance Film Festival και μέσα σε δύο μήνες έκανε ρεκόρ βραβεύσεων, με το "Hollywood Career Achievement Award" από Hollywood Film Awards να ξεχωρίζει, αλλά και τιμές από τα Zurich Film Festival και Hamptons Film Festiva, όλοι συζητούν μήπως τελικά δεν ήταν μόνο η γοητεία του που τον κρατά ζωντανό τα τελευταία 40 χρόνια στο Hollywood.
Είναι πλέον σίγουρο. Για τα Όσκαρ αποφασίζουν οι άντρες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ: