English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Recommended Post Slide Out For Blogger

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Στροφή στις κινητές εφαρμογές από τις επιχειρήσεις

Εφαρμογές για φορητές συσκευές (smartphones και tablets) αρχίζουν να χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο οι επιχειρήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύμφωνα με τη μελέτη «2012 State of Mobility Survey» της εταιρείας Applied Research για λογαρισμό της Symantec, το 71% των επιχειρήσεων βρίσκονται τουλάχιστον στο στάδιο συζητήσεων για την ανάπτυξη εφαρμογών για φορητές συσκευές και το ένα τρίτο να αξιοποιούν ήδη τέτοιους είδους εφαρμογές.
Παρά το εύρος της υιοθέτησης, σχεδόν οι μισοί (48%) από τους ερωτηθέντες της έρευνας (6.275 οργανισμοί από 43 χώρες) σημείωσαν ότι η φορητότητα ενέχει σε κάποιο βαθμό ή σε μεγάλο βαθμό κινδύνους και ένα επιπλέον 41% των ερωτηθέντων προσδιόρισε τις φορητές συσκευές ως μία από τα τρεις σημαντικότερες προκλήσεις όσον αφορά στα πληροφοριακά συστήματα.
Ανησυχίες
Οι ανησυχίες κυμαίνονται από τις χαμένες και κλεμμένες συσκευές, τη διαρροή δεδομένων, την μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση έως τους εταιρικούς πόρους και την εξάπλωση του malware από τις φορητές συσκευές στο εταιρικό δίκτυο. Με τις φορητές συσκευές να περιέχουν πλέον κρίσιμες εταιρικές διαδικασίες και δεδομένα, το κόστος των θεμάτων ασφάλειας μπορεί να είναι σημαντικό.
Επαγγελματικά εργαλεία
Σύμφωνα με τη μελέτη, η υιοθέτηση σε μεγάλο βαθμό τέτοιου είδους εφαρμογών καταδεικνύει την εμπιστοσύνη των οργανισμών στη δυνατότητα της φορητότητας να παρέχει επιπρόσθετη αξία. Γενικά, τα οφέλη που αναμένονται από τις νέες τεχνολογίες υπερβαίνουν κατά πολύ την πραγματικότητα κατά τη φάση της υλοποίησης.
Παρ' όλα αυτά, για τα smartphones και tablets που χρησιμοποιούνται ήδη, το 70% των ερωτηθέντων αναμένει ότι θα υπάρξει αυξημένη παραγωγικότητα, ενώ ένα ακόμη 77% αποκόμισε οφέλη στην παραγωγικότητα μετά την υλοποίηση.
Επιπλέον, ένα 59% των ερωτηθέντων εμπιστεύεται τις φορητές συσκευές για καθημερινές λειτουργίες και εφαρμογές, το οποίο είναι ένα ακόμη σημάδι ότι η χρήση κινητών συσκευών έχει εξελιχθεί σε μία γενικότερη τάση.
Πρόκληση
Όπως με κάθε υιοθέτηση νέων τεχνολογιών, η φορητότητα αποτελεί μία πρόκληση για τα τμήματα πληροφορικής. Σχεδόν οι μισοί (48%) από τους ερωτηθέντες ανέφεραν ότι η φορητότητα είναι για εκείνους μία πρόκληση, ενώ τα δύο τρίτα σημείωσαν ότι η μείωση του κόστους και της πολυπλοκότητας είναι ένας από τους κύριους επιχειρηματικούς στόχους τους.
Κατά την άποψη της Symantec, το αυξημένο επίπεδο δυσκολίας υλοποίησης της φορητότητας, καταδεικνύει ότι η μετάβαση από μικρές και μεσαίου βεληνεκούς εφαρμογές -όπου πολλές φορές οι πολιτικές συμμόρφωσης συχνά παρακάμπτονται ή γίνονται εξαιρέσεις- σε υλοποιήσεις στο σύνολο της επιχείρησης εμπλέκει μεγάλης κλίμακας πολυπλοκότητα.
Αυτό συνιστά επίσης ότι οι εφαρμογές που έχουν ήδη υλοποιηθεί δεν εκμεταλλεύονται την υπάρχουσα υποδομή και τις διαδικασίες, κάτι που θα μετρίαζε σημαντικά το κόστος που προέρχεται από μεγαλύτερης κλίμακας duplication.
Σύμφωνα με τη Symantec, oι οργανισμοί που επιλέγουν να ενστερνιστούν τη φορητότητα, χωρίς να θυσιάσουν την ασφάλεια, είναι πιθανόν να βελτιώσουν τις επιχειρηματικές τους διαδικασίες και να επιτύχουν αύξηση παραγωγικότητας. Για το σκοπό αυτό, οι οργανισμοί πρέπει να εξετάσουν την ανάπτυξη μίας στρατηγικής που αφορά στη φορητότητα που να προσδιορίζει την εταιρική κουλτούρα και να βρίσκεται σε σύμπνοια με την ανοχή των ρίσκων ασφάλειας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ: