English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Recommended Post Slide Out For Blogger

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Κ. Παπούλιας: «Δεν ξέρω εάν η Ελλάδα αντέξει άλλα μέτρα»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχθηκε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
«Τα μέτρα είναι πολύ δύσκολα για τους αδύναμους. Δεν ξέρω αν η Ελλάδα, μπορεί να αντέξει άλλα τέτοια μέτρα». Με αυτό τον τρόπο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας σχολίασε τα μέτρα που έχουν αποφασισθεί για τη νέα δανειακή σύμβαση και το PSI.

Υποδεχόμενος τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς, ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε και στον τρόπο που η γραφειοκρατία της Ευρώπης αντιμετωπίζει το ευρωπαϊκό πρόβλημα: «η γραφειοκρατία των Βρυξελλών, πολλές φορές μας απογοητεύει», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να προσθέσει: «Δεν βλέπουν το πρόβλημα στενά δημοσιονομικά, αλλά το βλέπουν ακριβώς και κοινωνικά. Γιατί το σημαντικότερο είναι ακριβώς αυτό: να διατηρήσει η Ελλάδα την κοινωνική της συνοχή».

Ο κ. Σουλτς είπε ότι αυτός είναι και ο λόγος που ήρθε στην Ελλάδα, μετά τις αποφάσεις που ελήφθησαν τη Δευτέρα στην πατρίδα του στη Γερμανία: «Νομίζω ότι είναι σημαντικό να έρθει εδώ και ένας εκπρόσωπος των θεσμικών οργάνων, για να συνομιλήσει μαζί σας γι΄ αυτά τα προβλήματα», είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να συμπληρώσει: «Νομίζω ότι όλοι βρισκόμαστε στο ίδιο πλοίο...».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ: