English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Recommended Post Slide Out For Blogger

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Είδαμε πρώτοι σκηνές από την επική 3D υπερπαραγωγή “John Carter”!



 Βρεθηκαμε  στην παρουσίαση της νέας περιπέτειας φαντασίας, της πιο ακριβής παραγωγής στην ιστορία της Disney, και σου μεταφέρει όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τους ήρωές της.
Η περιπέτεια φαντασίας “John Carter” της Disney είναι η ιστορία ενός βετεράνου του εμφυλίου πολέμου που δίχως να καταλάβει πώς, βρίσκει ξαφνικά τον εαυτό του στον πλανήτη Άρη. Μέσα από την εμπλοκή του με τους ντόπιους πολιτισμούς και μια Αρειανή πριγκίπισσα, καταφέρνει να ανακαλύψει ξανά τη χαμένη του ανθρωπιά και να σώσει αυτό τον παράξενο, καινούριο κόσμο, από τον πόλεμο που μαίνεται κι εκεί.
Α, κι επίσης μπορεί να πηδάει και να έχει υπεράνθρωπη δύναμη σαν να ήταν ο Σούπερμαν. Καθόλου άσχημα δεν ακούγονται στο 3D όλα αυτά.
Τα παραπάνω μας τα είπε ο σκηνοθέτης Andrew Stanton (βραβευμένος με 2 Όσκαρ δημιουργός του “WALL-E” και του “Ψάχνοντας τον Νέμο”) όταν τον συναντήσαμε στο Λονδίνο για την παρουσίαση της ταινίας. Το “John Carter” αποτελεί την κινηματογραφική μεταφορά μιας σειράς βιβλίων από τον δημιουργό του “Ταρζάν”, και ταυτόχρονα την πιο ακριβή παραγωγή της Disney. Αυτό είναι το πρώτο ολοκληρωμένο τρέιλερ:

JOHN CARTER - OFFICIAL TRAILER

Ο Stanton μας παρουσίασε μια σειρά από σκηνές, ενδεικτικές των όσων θα δούμε στη μεγάλη οθόνη στις 8 Μαρτίου όταν και βγαίνει η ταινία. Κάθε μία μας δείχνει και διαφορετικά στοιχεία του ύφους της ταινίας.
Σε μία ας πούμε, βλέπουμε τον John να έχει μόλις ξυπνήσει στην επιφάνεια του Άρη και να ανακαλύπτει πως διαθέτει δυνάμεις διαφορετικές, σα να ήταν υπερήρωας. Είναι μόνος στη μέση της ερήμου και αρχίζει να πηδάει από την μια κορυφή στην άλλη, απολαμβάνοντας αυτό το ανεξήγητο δώρο, μέχρι που συναντά για πρώτη φορά ένα περίεργο ντόπιο πλάσμα.
Η σκηνή καταφέρνει να σου κόψει την ανάσα, όπως και μια ακόλουθη που εστιάζει σε μια μεγάλη μάχη του John με μια ολόκληρη στρατιά που απειλεί αυτόν και την πριγκίπισσα. Την ίδια ώρα παρακολουθούμε flashbacks από το παρελθόν του ήρωα, παίρνοντας μια ιδέα του πώς ήταν η ζωή του στη Γη, και ποια απώλεια τον οδηγεί. Στο μέσο της πιο σκληρής μάχης, ο Stanton δεν ξεχνά να μας υπογραμμίζει την ανθρώπινη διάσταση του John Carter. (Σε μια άλλη σκηνή, όσο ο χαρακτήρας βρίσκεται ακόμα στον πλανήτη μας, γινόμαστε μάρτυρες του πόσο πολύ έχει παρατήσει τον εαυτό του, και πόσο έχει χάσει την ανθρωπιά του.)


Αργότερα, ξαναβρίσκουμε τον John κρατούμενο των ντόπιων, οι οποίοι δεν έχουν ιδέα τι να τον κάνουν, και τον βάζουν στο χώρο που έχουν τα μωρά τους. Εδώ είναι που φαίνεται ότι η ταινία δε στερείται της κωμικής χροιάς που υπήρχε στις δουλειές του Stanton στην Pixar. Όπως κι εκείνες, ο “John Carter” μοιάζει ικανός να μας κάνει να νοιαστούμε για αυτό τον πληγωμένο χαρακτήρα, του οποίου οι περιπέτειες είναι επικές όσο και βαθύτατα προσωπικές.
Το αν όλα αυτά τα στοιχεία θα δεθούν με ικανοποιητικό τρόπο είναι κάτι που αναμένουμε κι εμείς να το διαπιστώσουμε, αλλά σε πρώτη φάση ο Stanton μοιάζει να έχει δημιουργήσει (ξανά) κάτι ενδιαφέρον και συναρπαστικό.


  Οι ήρωες

John Carter
Υπηρέτησε στον εμφύλιο πόλεμο με εντιμότητα και κουράγιο, όμως τα τραύματα τον έχουν αφήσει πληγωμένο και μισό. Όταν μυστηριωδώς μεταφερθεί στον Άρη, θα διαπιστώσει πως εκεί διαθέτει υπερφυσικές ικανότητες που του δίνουν την δυνατότητα να ξανακάνει κάποια πράγματα, σωστά. Στον ρόλο είναι ο Taylor Kitsch από το φοβερό τηλεοπτικό δράμα “Friday Night Lights” και τον “Wolverine”.
Dejah Thoris
Η πριγκίπισσα της κύριας φυλής, είναι εκπαιδευμένη για καταστάσεις μάχης, αλλά όχι για αυτό που της έτυχε αυτή τη φορά. Έχει ανακαλύψει κάτι που θα αλλάξει μια για πάντα τις ισορροπίες ανάμεσα στη δική της φυλή και στους βάρβαρους εχθρούς, αλλά θα χρειαστεί τη βοήθεια του John Carter για να πετύχει το σκοπό της. Μπορείς να υποθέσεις πως η μεταξύ τους σχέση δε θα περιοριστεί στην πλατωνική αλληλοεκτίμηση.

Tardos Mors
Ο πατέρας της Dejah, είναι και βασιλιάς της φυλής, ο οποίος περιγράφεται ως “σκληρός και πραγματιστής”. Θα αναγκαστεί να κάνει οτιδήποτε προκειμένου να προστατέψει τον λαό του. Χμ, συνταγή για κλάμα μας ακούγεται αυτό κάπως.

Kantos Kan
Είναι κάτι σαν τον αρχιστράτηγο του αεροναυτικού της φυλής, και τρομερά πιστός στον Βασιλιά του και την κόρη του. Θα κάνει οτιδήποτε για να προστατεύσει τη βασιλική οικογένεια. Δεν ξέρουμε πώς θα δει την έλευση ενός ξένου Μεσσία, βέβαια.
Sab Than
Είναι ο βασιλιάς των Ζαντόγκανς, της εχθρικής φυλής που λέγαμε. Και είναι φυσικά αλαζόνας και βίαιος. Επίσης πιστεύει πως όλη η πλάση θα έπρεπε να ζει με τον δικό του τρόπο ζωής. Το βλέπεις πού πάει αυτό. “Θα κάνει μια συμφωνία με τον διάβολο ώστε να καταστρέψει τους εχθρούς του και να κυριεύσει όλο τον πλανήτη.” Γιατί να μη μπορούμε όλοι να τα βρούμε μεταξύ μας;

Matai Shang
Μια καλή επική περιπέτεια χωρίς έναν σωστό θρησκευτικό ψευδο-φανατικό δεν υπάρχει, σωστά; Ο Matai είναι ο ο βασιλιάς των Θερνς, μιας άλλης φυλής του Άρη, που χρησιμοποιώντας την εξελιγμένη τους τεχνολογία πλασάρονται ως κάτι σαν προφήτες της τοπικής θεότητας ώστε να προωθούν τα κρυφά τους σχέδια. Φυσικά! Γιατί να έχεις πόλεμο ανάμεσα σε δύο πλευρές όταν μπορείς να έχεις πόλεμο ανάμεσα σε τρεις πλευρές;
Tarks Tarkas
“Όταν σε είδα να πηδάς στον ουρανό, ευχήθηκα να ήσουν ένα σημάδι πως κάτι καινούριο μπορεί να έρθει σε αυτό τον κόσμο.” Αυτά είναι τα λόγια του Αρειανού πολεμιστή-βασιλιά της φυλής των Θαρκς προς τον John, με τον οποίον σύντομα θα γίνουν πολύ καλοί φίλοι. Σωστό: Αν είναι να εμπλακείς σε έναν εμφύλιο πόλεμο τριών κατευθύνσεων, καλό είναι να έχεις στο πλευρό σου και μια ολόκληρη φυλή πολεμιστών της ερήμου.

  Ο “John Carter” (και σε 3D) βγαίνει στις αίθουσες στις 8 Μαρτίου από την Feelgood Entertainment.
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ: