English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Recommended Post Slide Out For Blogger

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Η Angelina Jolie αποκαλύπτει ότι έκανε διπλή μαστεκτομή: "η απόφαση δεν ήταν εύκολη"

Η ηθοποιός και σκηνοθέτης Angelina Jolie σε άρθρο της αποκαλύπτει ότι θέλησε να προλάβει τον κίνδυνο να εμφανίσει καρκίνο και για το λόγο αυτό υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή.
Η Angelina Jolie αποκάλυψε ότι έχει υποβληθεί σε διπλή μαστεκτομή. Η ηθοποιός και σκηνοθέτης με άρθρο της που είχε τίτλο "Η επιλογή υγείας μου" στους "The New York Times" την Τρίτη 14 Μαΐου εξηγεί γιατί πήρε αυτή την δύσκολη απόφαση και τόνισε ότι με την επιλογή της αυτή θα ήθελε να ευαισθητοποιήσει κάθε γυναίκα στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού.
Η Angelina Jolie είναι υγιής αλλά αποφάσισε να υποβληθεί στην διπλή μαστεκτομή αφού διαπιστώθηκε λόγω συγκεκριμένου γονιδίου ότι έχει 87% πιθανότητα να προσβληθεί από καρκίνο του μαστού. Η μητέρα της πέθανε στα 56 της από καρκίνο των ωοθηκών, γεγονός που δίνει στην 37 ετών κόρη της 50% πιθανότητα να αποκτήσει.

Η μητέρα της πέθανε στα 56 της από καρκίνο των ωοθηκών, γεγονός που της δίνει 50% πιθανότητες να εμφανίσει

Η Angelina Jolie γράφει μεταξύ άλλων στο άρθρο της: "οι γιατροί μου εκτίμησαν ότι έχω 87% πιθανότητα για καρκίνο του μαστού και 50% για καρκίνο των ωοθηκών, αν και ο κίνδυνος είναι διαφορετικός σε κάθε γυναίκα, λόγω του "ελαττωματικό" γονίδιο BRCA1, το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο να εμφανίσει κάποιος καρκίνο στις ωοθήκες και τους μαστούς.
Όταν συνειδητοποίησα ότι αυτή είναι η πραγματικότητα αποφάσισα να δράσω και να μειώσω τον κίνδυνο όσο μπορούσα. Ξεκίνησα από το στήθος, όπου ο κίνδυνος ήταν υψηλότερος από την περίπτωση των ωοθηκών, όπου η χειρουργική επέμβαση είναι πιο περίπλοκη.
Στις 27 Απριλίου ολοκληρώθηκε η τρίμηνη διαδικασία και θεραπεία. Όλη αυτή την περίοδο είχα την δυνατότητα να μην το δημοσιοποιήσω και μπορούσα παράλληλα να εργάζομαι".
Οι γιατροί της ηθοποιού και σκηνοθέτη αναφέρουν ότι πλέον οι πιθανότητες να εμφανίσει καρκίνο του μαστού έχουν ελαχιστοποιηθεί στο 5%.

Έγραψε ότι είναι πολύ τυχερή που ο δικός της σύντορφος ήταν κοντά της: "υπήρχαν στιγμές που γελάγαμε με αυτό"

Η Angelina Jolie θέλησε να πει με το άρθρο της ότι κάθε γυναίκα έχει επιλογές και ότι είναι σημαντική η πρόληψη. Τόνισε επίσης ότι κάθε σύντροφος οφείλει να είναι δίπλα σε κάθε γυναίκα που περνάει μια τέτοια δύσκολη περίοδο στη ζωή της, στον φόβο της, στις εξετάσεις της ή την θεραπεία της. Έγραψε ότι είναι πολύ τυχερή που ο δικός της σύντορφος, Brad Pitt ήταν κοντά της συνέχεια: "υπήρχαν στιγμές που μπορούσαμε να γελάσουμε με αυτό. Αποφασίσαμε ότι ήταν το σωστό για την οικογένειά μας και ότι θα μας φέρει πιο κοντά".
 Η Angelina Jolie τόνισε ακόμα ότι η διπλή μαστεκτομή δεν άλλαξε τον τρόπο που βλέπει τον εαυτό της ως γυναίκα: "νιώθω ότι πήρα μια σκληρή απόφαση, η οποία σε καμιά περίπτωση δεν μειώνει την θηλυκότητά μου".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ: