English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Recommended Post Slide Out For Blogger

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Τα μυστικά της Ευα Λογκόρια

Τα μυστικά της Ευα Λογκόρια για τη σέξι σιλουέτα της


Όταν βλέπει κανείς την Eva Longoria, αμέσως σκέφτεται: «Όταν ξυπνάει το πρωί, είναι τόσο σέξι;». Κάνει πράγματι γυμναστική για να έχει αυτό το σώμα;
Η απάντηση είναι…. «ναι», και η αφοσίωση της ηθοποιού στο γυμναστήριο έχει αποδώσει τα μέγιστα: η Eva μας αποκαλύπτει τις στρατηγικές της για να μένει πιστή στο πρόγραμμα άσκησής της, στη διατροφή της και αναλύει το πώς καταφέρνει να νιώθει γεμάτη αυτοπεποίθηση ακόμη και φορώντας ελάχιστα ρούχα!
Τα καλά κόποις κτώνται!
Η Eva έχει περισσότερες γνώσεις για τη γυμναστική από τη μέση σταρ του Χόλιγουντ. Η ηθοποιός είναι πρώην δασκάλα αεροβικής και έχει πτυχίο Κινησιολογίας από το A&M University-Kingsville, στο Τέξας. Η Λονγκόρια προσπαθεί να ασκείται για 1 ώρα, τρεις φορές την εβδομάδα. «Κάποιες φορές, ο προπονητής μου πρέπει πραγματικά να με τραβήξει με το ζόρι από το κρεβάτι» λέει η ίδια. H Eva κάνει ζέσταμα για 10 λεπτά στο ποδήλατο ή στο διάδρομο και έπειτα επικεντρώνεται σε ασκήσεις ενδυνάμωσης.
«Σε κάθε συνάντηση εκτελούμε περίπου 25 με 30 λεπτά ασκήσεις για όλο το σώμα – προβολές και περιστροφές του κορμού και βαθιά καθίσματα με το ένα πόδι με πίεση, με διαλείμματα των 30-45 δευτερολέπτων» προσθέτει ο Patrick Murphy, ο οποίος χρησιμοποιεί όργανα που δοκιμάζουν την αντοχή, ενώ αυξάνουν τη δύναμη και βελτιώνουν την ισορροπία. Η Eva λέει ότι τα μεγαλύτερα αποτελέσματα τα είδε όταν έκανε ασκήσεις στοχευμένες στα οπίσθιά της: «Με όλες τις προβολές, τα βαθιά καθίσματα και τις πιέσεις στα πόδια, νομίζω ότι πήρα 2,5 εκατοστά μυς στα οπίσθιά μου».

Μια μετριοπαθής δίαιτα
Για να διατηρεί την ενέργειά της μετά το γυμναστήριο, η Eva απολαμβάνει ένα πλήρες πρωινό γεμάτο πρωτεΐνες. «Λατρεύω τα ασπράδια των αβγών. Μου τα μαγείρευε η μητέρα μου όταν ήμουν μικρή» τονίζει η ίδια. Η Eva μεγάλωσε σε ένα ράντζο στο Corpus Christi του Τέξας και έμαθε από νωρίς να αγαπά τα φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά και την υγιεινή μαγειρική, καθώς και τις μεξικάνικες σπεσιαλιτέ, όπως τα τάκος και η σούπα με τορτίγιας. Το να τρώει υγιεινά είναι εύκολο στα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς, επισημαίνει η Eva, «γιατί τόσο οι ηθοποιοί όσο και το συνεργείο προτιμούν τα φρούτα, τις σαλάτες και τα γεύματα που περιέχουν άπαχες πρωτεΐνες και τροφές ολικής αλέσεως». Δεν υπερβάλλει, όμως, και επιτρέπει στον εαυτό της να χαρεί! «Η αδυναμία μου είναι τα μπισκότα με σοκολάτα και τρώω συχνά πίτσα – κάπου κάπου και δύο φορές την εβδομάδα» λέει η Eva.
Τις διάσημες συνταγές μαγειρικής της, η Εύα τις συγκέντρωσε σε ένα φανταστικό βιβλίο. Μάθε λοιπόν πως να φτιάχνεις daiquiri φράουλα όπως η Λονγκόρια!
Απόλυτη χαλάρωση
Τις λίγες ημέρες που έχει ρεπό, η Eva ανακτά τις δυνάμεις της με αρκετές ώρες ύπνου, διάβασμα στο μπαλκόνι, ή παρακολούθηση κινηματογραφικών ταινιών. «Όταν πραγματικά θέλω να ανταμείψω τον εαυτό μου, κάνω ένα χαλαρωτικό μασάζ» λέει.
Το όργανο γυμναστικής που φέρνει αποτελέσματα
«Αυτό το εργαλείο ισορροπίας αναγκάζει την Eva να σταθεροποιεί τον κορμό της και να χρησιμοποιεί μυς που δε θα χρησιμοποιούσε σε άλλη περίπτωση και μάλιστα σε κάθε κίνηση που εκτελεί», λέει ο προπονητής Patrick Murphy και εξηγεί: «Εάν κάνει βαθύ κάθισμα με ένα τέτοιο εργαλείο κάτω από κάθε πόδι, οι λοξοί μύες και το χαμηλό μέρος της πλάτης της ασκούνται ώστε να τη βοηθήσουν να διατηρήσει την ισορροπία της».


πηγή: www.shape.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ: