English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Recommended Post Slide Out For Blogger

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Δε θέλω να ξανακάνω ταινία στην Ελλάδα

Γιώργος Λάνθιμος: «Γιατί δε θέλω να ξανακάνω ταινία στην Ελλάδα»

Ο βραβευμένος και στο εξωτερικό, Γιώργος Λάνθιμος, μίλησε στις «Εικόνες» για την κρίση και κατά πόσο αυτή έχει επηρεάσει τον κινηματογράφο στην Ελλάδα ενώ απάντησε και σε… όσους χαρακτηρίζουν τη δουλειά του «περίεργο σινεμά».
«Τι θα πει περίεργο; Οτιδήποτε είναι λίγο διαφορετικό ή δεν είναι τυποποιημένο το χαρακτηρίζουν περίεργο. Είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος να δώσεις ένα όνομα σε κάτι που δεν ξέρεις πώς να το χαρακτηρίσεις. Το αστείο είναι ότι ο χαρακτηρισμός αυτός λέγεται από ξένους ως κάτι θετικό, ενώ πολλοί διαβάζοντάς το, το εκλαμβάνουν ως αρνητικό».
«Η επιτυχία του “Κυνόδοντα” σήμαινε πολλά πράγματα για μένα, αλλά λίγα για το πόσο εύκολα θα έκανα τη νέα μου ταινία. Δεν ήταν καθόλου σίγουρο πως οι “Άλπεις” θα γυρίζονταν στην Ελλάδα. Εξέτασα την περίπτωση να γυρίσω την ταινία στο εξωτερικό, αλλά από συναισθηματισμό και πείσμα αποφάσισα να την κάνουμε στην Ελλάδα. Δεν νομίζω ότι είμαι διατεθειμένος να ξανακάνω μια ταινία με αυτόν τον τρόπο. Αλλά και η κρίση να μην υπήρχε, αν έχω την ευκαιρία να κάνω μια ταινία εκτός Ελλάδας, θα ήθελα να το δοκιμάσω. Τώρα απλώς η ανάγκη γίνεται πιο επιτακτική. Το να μη μπορείς να βρεις ούτε τα βασικά πράγματα για να κάνεις μια ταινία, απλά στο κάνει πιο επιτακτικό να κάνεις κάτι κάπου αλλού. Ειδικά όταν στο εξωτερικό υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται να στηρίξουν αυτό που κάνουμε. Άλλωστε εύχομαι να μπορέσω να ξανακάνω μια ταινία στην Ελλάδα».
Την ερχόμενη Πέμπτη στις ελληνικές αίθουσες κάνει πρεμιέρα η νέα του ταινία σε συνεργασία με τον Ευθύμη Φιλίππου, «Άλπεις».


Πηγή:missbloom.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ: