English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Recommended Post Slide Out For Blogger

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Οργή για την εκτέλεση του Ιάπωνα ομήρου-«Γνήσιο» το βίντεο

Το υλικό σύμφωνα με την αστυνομία του Τόκιο, «έχει υψηλό βαθμό αξιοπιστίας», όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Ιαπωνίας, Γκεν Νακατάνι, στους δημοσιογράφους.

Το βίντεο με τίτλο «Ένα μήνυμα στην κυβέρνηση της Ιαπωνίας» δείχνει έναν μαυροντυμένο άνδρα που φοράει κουκούλα και μιλά με βρετανική προφορά να στέκεται πάνω από τον Γκότο, κρατώντας ένα μαχαίρι στον λαιμό του δημοσιογράφου. Ο όμηρος, ντυμένος με πορτοκαλί φόρμα, δεν μιλά καθόλου. Το επόμενο πλάνο δείχνει ένα πτώμα με ένα κομμένο κεφάλι τοποθετημένο από πάνω.
Όπως λέει ο δήμιος του ομήρου, η εκτέλεση είναι εκδίκηση για την συμμετοχή της Ιαπωνίας στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους που διεξάγει στην Μέση Ανατολή η συμμαχία με επικεφαλής τις ΗΠΑ.
Ο άτυχος Ιάπωνας δημοσιογράφος, Κέντζι Γκότο
Ο άτυχος Ιάπωνας δημοσιογράφος, Κέντζι Γκότο
Νωρίτερα, η Ουάσινγκτον είχε ανακοινώσει ότι εξετάζει ταυτόχρονα το βίντεο προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το υλικό είναι αυθεντικό. Στην ανακοίνωση «καταδικάζονται απερίφραστα» οι ενέργειες της εξτρεμιστικής, ισλαμιστικής οργάνωσης.
«Έχουμε δει το βίντεο στο οποίο αφήνεται να εννοηθεί ότι ο Ιάπωνας Κέντζι Γκότο έχει δολοφονηθεί από την τρομοκρατική οργάνωση ΙΚ», δήλωσε η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Μπερνταντέτ Μίχαν.
Συντετριμμένη η μητέρα του Γκότο
Συντετριμμένη η μητέρα του Γκότο
«Εργαζόμαστε προκειμένου να επαληθεύσουμε την αυθεντικότητά του. Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν έντονα τις ενέργειες του ΙΚ και ζητούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των υπολοίπων ομήρων. Είμαστε αλληλέγγυοι προς τους συμμάχους μας στην Ιαπωνία», πρόσθεσε η Μίχαν.
Το δικό του μήνυμα έστειλε και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντ. Κάμερον, σημειώνοντας πως η τελευταία εκτέλεση είναι μια ακόμη υπενθύμιση για το γεγονός ότι το Ισλαμικό Κράτος αποτελεί «ενσάρκωση του κακού με κανένα σεβασμό προς την ανθρώπινη ζωή».
Οργή Άμπε
Μετά την εκτέλεση και του δεύτερου Ιάπωνα ομήρου, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, δήλωσε οργισμένος και τόνισε ότι η κυβέρνησή του δεν θα υποκύψει στην «τρομοκρατία»:
«Πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια ποταπή, φρικτή, για την οποία είμαι πολύ οργισμένος», είπε ο Άμπε στους δημοσιογράφους, εμφανώς ταραγμένος, προσθέτοντας ότι η Ιαπωνία δεν θα εγκαταλείψει τη μάχη εναντίον «της τρομοκρατίας», την οποία χαρακτήρισε «απαράδεκτη».
«Δεν θα συγχωρήσω ποτέ τους τρομοκράτες αυτούς», είπε ο Άμπε και υπογράμμισε:
«Η Ιαπωνία θα συνεργαστεί με τη διεθνή κοινότητα για να προσαχθούν εκείνοι που ευθύνονται για το έγκλημα αυτό ενώπιον της δικαιοσύνης».
Η μητέρα του Γκότο, συντετριμμένη, δηλώνει: «Ο Κέντζι πέθανε και η καρδιά μου έχει ραγίσει. Μπροστά σε έναν τέτοιο τραγικό θάνατο, δεν έχω λόγια».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ: