English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Recommended Post Slide Out For Blogger

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Lorde: Το πιο hot όνομα στην pop αυτή τη στιγμή είναι μόλις 16 χρονών

Ποια είναι η πρωτοεμφανιζόμενη που εκτόπισε την Katy Perry και την Miley Cyrus από την κορυφή του US chart;
Στο Νο1 του Billboard Hot 100 αυτήν την εβδομάδα δεν βρίσκεται ούτε το 'Roar' της Katy Perry, ούτε το 'Wrecking Ball' της Miley Cyrus, ούτε το 'Applause' της Lady Gaga, αλλά το 'Royals' της πρωτοεμφανιζόμενης Lorde, που μόλις κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ της, σε ηλικία 16 ετών. Σε μια χρονιά που η popstars κάνουν διαγωνισμό γύμνιας και σεξουαλικής πρόκλησης, προκαλεί, αν μη τι άλλο, ανακούφιση να αναδεικνύονται πραγματικά ταλέντα και μάλιστα στο ξεκίνημα της καριέρας τους. Αλλά ας δούμε την περίπτωση Lorde λίγο πιο αναλυτικά.
Το πραγματικό της όνομα είναι Ella Yelich-O'Connor. Έχει τρία αδέρφια, ο πατέρας της είναι πολιτικός μηχανικός και η μητέρα της ποιήτρια. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Auckland της Νέας Ζηλανδίας, όπου και την εντόπισε ένας κυνηγός ταλέντων και σύντομα της εξασφάλισε ένα συμβόλαιο με τη Universal, το οποίο οδήγησε στο πρώτο της EP "The Love Club EP", που κυκλοφόρησε το Μάιο του 2013.
Αυτό που βοήθησε σημαντικά την καριέρα της ήταν το X Factor Νέας Ζηλανδίας όπου ένα από τα διαγωνιζόμενα girl bands, οι Gap 5, επέλεξαν το τραγούδι της "Royals" για ένα από τα live τους, πράγμα που οδήγησε στο να εκτιναχθεί το κομμάτι στο Νο1 του Νεοζηλανδικού chart και σύντομα να ταξιδέψει και μέχρι την Αμερική.
Λίγους μήνες αργότερα, μπαμ. Το debut album της "Pure Heroine" έχει κερδίσει ήδη κοινό και κριτικούς, ενώ το "Royals" είναι αυτή τη στιγμή Νο1 στο US chart. Το θέμα έχει πάρει τεράστια δημοσιότητα, όχι μόνο επειδή η μικρή άφησε πίσω της μεγάλα ονόματα της pop, όπως η Katy Perry και η Miley Cyrus, αλλά και επειδή είναι η πρώτη φορά που μία τόσο νέα ηλικιακά τραγουδίστρια κατακτά την κορυφή του chart, κάτι που έχει να συμβεί από το "I Τhink We're Alone Now" της Tiffany (1987).

Πέρα από τη μουσική της, που έχει βάθος και άποψη και δε θυμίζει σε τίποτα τα αναλώσιμα radio hits των σύγχρονων κοριτσιών της pop, είμαστε μαζί της με τα χίλια γιατί, πέρα από το ταλέντο έχει και προσωπικότητα.
Ενδεικτικά, λίγες μέρες πριν την κυκλοφορία του "Pure Heroine" στις Η.Π.Α. και ενώ το όνομά της απασχολούσε ιδιαίτερα τον μουσικό Τύπο, εκείνη έγραψε στο Twitter: "έλα ρε ακμή, όχι τώρα!"

c'mon acne don't do this now


Να και το (πάρα πολύ ωραίο) κομματάκι, με το οποίο έκανε και την πρώτη της live εμφάνιση στην Αμερικανική τηλεόραση, στην εκπομπή του Jimmy Fallon:




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ: