English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Recommended Post Slide Out For Blogger

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Στη Ρόδο λειτουργεί το πρώτο ξενοδοχείο των γυμνιστών [εικόνες]

Αναμενόμενο ήταν ότι κάποια στιγμή ο φυσιολατρικός τουρισμός που γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη σε όλη την Ευρώπη εδώ και χρόνια οτι θα έφθανε  και στη Ρόδο.

Αναμενόμενο ήταν ότι κάποια στιγμή ο φυσιολατρικός τουρισμός που γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη σε όλη την Ευρώπη εδώ και χρόνια οτι θα έφθανε  και στη Ρόδο.

Άλλωστε η ζήτηση για αυτού του είδους τις εναλλακτικές διακοπές είναι αυξημένη, καθώς το φυσιολατρικό κοινό ανά την Ευρώπη συνεχώς μεγαλώνει. Στην Ελλάδα λειτουργούν ξενοδοχεία γυμνιστών μόνο στην Κρήτη και τα Επτάνησα και μάλιστα με αρκετά μεγάλη επιτυχία.

Στο Παραδείσι της Ρόδου έχουν βρει οι λάτρεις του γυμνισμού το δικό τους επίγειο παράδεισο, αφού εκεί λειτουργεί ένα resort που απευθύνεται αποκλειστικά σε γυμνιστές. Την περασμένη εβδομάδα το Naturist Angel (Φυσιολάτρης Αγγελος) άνοιξε τις πύλες του στο κοινό.
Μάλιστα  οι γυμνιστές - πελάτες θα μπορούν να κάνουν το μπάνιο τους στην πισίνα του ξενοδοχείου και να κυκλοφορούν χωρίς να φορούν ρούχα στους χώρους χαλάρωσης. Oσον αφορα τις κρατήσεις, πάνε πάρα πολύ καλά.


Ο γυμνισμός επιτρέπεται στους εξωτερικούς χώρους του ξενοδοχείου και κυρίως στην πισίνα. Υπάρχει επίσης υπαίθριο σκάκι ενώ θα οργανώνουμε εκδρομές για τους φιλοξενούμενους και τα μέλη μας στην παραλία γυμνιστών στο Φαληράκι οι οποίες θα συνδυάζονται με κάποιο barbecue.




«Χάσαμε την ευκαιρία να πρωτοπορήσουμε»

Ο κ. Αγγελος Μιμικόπουλος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στη Διεθνή Ομοσπονδία Γυμνιστών αναφέρει ότι ο φυσιολατρικός τουρισμός μπορεί να γνωρίζει σημαντική ανάπτυξη στην Ελλάδα με την προϋπόθεση βέβαια να «θεμελιωθεί» σε στέρεες βάσεις. Διευκρινίζει ωστόσο ότι η Ελλάδα έχασε την ευκαιρία να πρωτοπορήσει σε αυτό το τουριστικό κομμάτι ήδη από το 1964, καθώς το νομικό πλαίσιο δεν ήταν υποστηρικτικό και αναφέρει επίσης ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την ανάπτυξη ξενοδοχειακών μονάδων γυμνιστών ανά την Ελλάδα. Και πάλι όμως το νομοθετικό πλαίσιο θέτει περιορισμούς.


Αναλυτικά ο κ. Μελικόπουλος αναφέρει: «Στην Ελλάδα χάσαμε την ευκαιρία να πρωτοπορήσουμε στον φυσιολατρικό τουρισμό από το 1964 παρακαλώ. Ήδη τότε είχε γίνει μία απόπειρα να δημιουργηθούν κάποια κέντρα γυμνιστών στην Λευκάδα και στη δυτική Πελοπόννησο. Αυτό το εγχείρημα δεν προχώρησε αφού δεν προβλεπόταν κάτι τέτοιο από το απαιτούμενο νομοθετικό πλαίσιο.

Λίγα χρόνια αργότερα δημιουργήθηκαν γυμνιστικά κέντρα στη Γαλλία και τη Γιουγκοσλαβία, τα οποία προσέλκυσαν κόσμο από όλη την Ευρώπη. Αυτές οι δύο χώρες είχαν μία μεγάλη ροή συναλλάγματος, το οποίο θα μπορούσε να το είχε πάρει η Ελλάδα. Σήμερα η Γαλλία διαθέτει ένα από τα πιο αναγνωρισμένα γυμνιστικά κέντρα με πληρότητα 100% πάντα.


Προσωπικά θα έλεγα ότι πλέον ο γυμνισμός βρίσκεται σε ύφεση. Έχει αλλάξει το κίνημα. Δεν είναι όπως παλιά. Έχουν αλλάξει άλλωστε τα ήθη. Έχει αλλάξει ο κόσμος. Παρόλα αυτά, ως εναλλακτική μορφή, ο φυσιολατρικός τουρισμός μπορεί να έχει καλά αποτελέσματα, αν λειτουργήσει σωστά. Χρειάζεται μία σοβαρή αντιμετώπιση το εγχείρημα. Πάνω απ' όλα απαιτούνται καλές δημόσιες σχέσεις με τους διεθνείς συλλόγους».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ: