English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Recommended Post Slide Out For Blogger

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Ηθοποιοί σε (θεατρική) κρίση!

Ηθοποιοί σε (θεατρική) κρίση! Γιατί πουλάει τσάντες ο Καπουτζίδης και τυλίγει σουβλάκια η Κωνσταντινίδου; Γιατί ψάχνουν τα σκουπίδια Λουιζίδου και Ευείδη και ο Ρώμας πουλά μπουγάτσες, ενώ η Οικονομάκου γίνεται λουλουδού; Eχουμε τις απαντήσεις!

Ολα ξεκίνησαν όταν ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημήτρης Καρατζιάς αποφάσισε να ανεβάσει το έργο «Elizadeth» -και όχι «Elizabeth»!-, μια ξέφρενη και ανατρεπτική κωμωδία. Το στόρι μιλά για την Αθήνα του 2015 που, όπως τονίζει ο ίδιος, «βρίσκεται χτυπημένη απ' τη μεγάλη κρίση, με την ανεργία των ηθοποιών να έχει φτάσει το 92%! Τα σίριαλ έχουν σταματήσει, το Εθνικό το πήρε το ΙΚΕΑ, η Λυρική και το Κρατικό έγιναν σούπερ μάρκετ και οι πρωταγωνιστές του θεάτρου και της τηλεόρασης έχουν γίνει... σουβλατζήδες, καθαριστές, πλανόδιοι μουσικοί για να επιβιώσουν!». Η ιδέα για το βίντεο που θα προωθούσε την παράστασή του ήταν ονόματα του χώρου να ενσαρκώσουν τους εαυτούς τους, αλλά ως θύματα της κρίσης: «Δεν φαντάζεσαι πόσο χάρηκα όταν μου είπαν όλοι με μεγάλη χαρά το ναι και μάλιστα χωρίς οικονομικές αξιώσεις. Ηρθαν αφιλοκερδώς όλοι τους και η... παραγωγή κόστισε γύρω στα... 150 ευρώ!»
Πόσοι και ποιοι παρελαύνουν στο βίντεο αυτό; Καπουτζίδης, Ρώμας, Κωνσταντινίδου, Μάλφα, Αλικάκη, Οικονομάκου, Σκιαδαρέσης, Κουρή, Βλάχος, Λουιζίδου, Ευείδη, Λαγούτης, Αυγουστίδης, Λάμπρη, Δημητρίου, Παλιούρας, Μπαρόλα, Ταχτσόγλου, Θεωνά, Δεληκούρα, Γαλάτη, Χρανιώτης, Κουρούμπαλης, Παπαδημητρίου, Λιόλιος, Νασούλας, Βαφειάδης, Τσάβαλου, Μεταξάς, Ανδρούτσου... Ολοι τους θύματα της κρίσης. Ολοι τους από τα σουβλατζίδικα και τα σκυλάδικα, μέχρι στις τουαλέτες και στον δρόμο, στα σκουπίδια! «Ολοι σταματούσαν να δουν τον Καπουτζίδη στις γραμμές του τρένου στην Κωνσταντινουπόλεως να... πουλά λαθραίες τσάντες», λέει ο Δημήτρης Καρατζιάς «και λίγο μετά να τρέχει γιατί έσκαγε μύτη η αστυνομία, με τις Λουϊζίδου και Ευείδη πιο πέρα να ψάχνουν τα σκουπίδια, προσπαθώντας να μην τις πάρουν χαμπάρι.
«Το έργο», συνεχίζει ο Καρατζιάς, «είναι διασκευή του "Βασιλικοί μετά τρούλου" του Χάρη Ρώμα, μια θεότρελη κωμωδία και ταυτόχρονα ένα καυστικό και ειρωνικό σχόλιο πάνω στις σχέσεις των ηθοποιών και των συντελεστών μιας παράστασης και τη ματαιοδοξία που επικρατεί στο θέατρο». «Ενώ λοιπόν τα θέατρα κλείνουν το ένα μετά το άλλο, ένας άντρας καλείται να συγκεντρώσει μια ομάδα ηθοποιών για να τους ανακοινώσει ότι ανεβάζουν τη Μαρία Στιούαρτ σε μορφή... μιούζικαλ από μια ατάλαντη συγγραφέα που βρήκε έναν φιλοβασιλικό σύλλογο να στηρίξει την παράσταση... Λάθος μεταφράστρια, λάθος ηθοποιοί και λάθος σκηνοθέτης -όλα λάθος και η πλοκή ξεκαρδιστική με ουκ ολίγες εκρήξεις, αλαζονίες, βεντετιλίκια, μίση, κόντρες, πάθη». Η δουλειά έχει μόλις ανέβει στο «Vault» της οδού Μελενίκου και αναμένεται να προκαλέσει την προσοχή όλων!
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ: