English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Recommended Post Slide Out For Blogger

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Υπόθεση Πιστόριους: Τον προδίδουν οι φωνές

Η μαρτυρία για γυναικείες φωνές πριν από τους πυροβολισμούς φαίνεται να καταρρίπτει και το τελευταίο ίχνος αξιοπιστίας των ισχυρισμών του Οσκαρ Πιστόριους ότι πυροβόλησε την αγαπημένη του επειδή πίστεψε πως ήταν εισβολέας.
 Ο εισαγγελέας Ζέρι Νελ αμφισβήτησε ευθέως την εκδοχή του...
Νοτιοαφρικανού χρυσού Παραολυμπιονίκη επικαλούμενος τη μαρτυρία που κάνει λόγο ξεκάθαρα για έντονο διαπληκτισμό του με τη Στίινκαμπ τη νύχτα της δολοφονίας.
Η υπεράσπιση ωστόσο του αθλητή υπογράμμισε ότι ο μάρτυρας μένει εξακόσια μέτρα μακριά από το σπίτι του, οπότε μπορεί να είχε παρακούσει.
Ο Πιστόριους ισχυρίστηκε ότι όλα είχαν κυλήσει ομαλά για τον ίδιον και την αγαπημένη του και ότι είχαν κοιμηθεί μετά τις 10.00 το βράδυ. Προσέθεσε ότι ξύπνησε λίγο πριν από το επεισόδιο και πυροβόλησε την πόρτα της τουαλέτας, επειδή φοβόταν πως είχε εισβάλει εκεί κλέφτης.
Θεωρούσε, λέει, ότι η Στίινκαμπ ήταν ακόμη στο κρεβάτι της. «Το θύμα ήταν ντυμένο τη στιγμή των πυροβολισμών» υπογράμμισε με νόημα ο εισαγγελέας, προσθέτοντας πως ο κατηγορούμενος άνοιξε εσκεμμένα πυρ προς τη λεκάνη της τουαλέτας από απόσταση ενάμιση μέτρου. Το μαρμάρινο πολυτελές λουτρό του Πιστόριους έχει βρεθεί στο επίκεντρο της έρευνας, σε βαθμό που παρουσιάστηκε και ως διάγραμμα στο δικαστήριο.
«Οταν ανοίγετε την πόρτα, η λεκάνη της τουαλέτας βρίσκεται στα αριστερά σας. Πρέπει συνεπώς να γυρίσει κανείς λίγο και να πυροβολήσει με γωνία για να χτυπήσει τη λεκάνη» διευκρίνισε ο ερευνητής Χίλτον Μπόθα, σημειώνοντας ότι δίπλα στο θύμα, που είχε τραυματιστεί από τις σφαίρες στο δεξί μέρος του κεφαλιού πάνω από το αφτί, στον δεξιό αγκώνα και στον δεξιό γοφό βρέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα τα οποία δεν είχαν χρησιμοποιηθεί κατά τις πρώτες πρωινές ώρες.
Τέλος, η ιατροδικαστική εξέταση δεν έδειξε το θύμα να φέρει τραύματα από σωματικήή πάλη.
Στη χθεσινή ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο της Πρετόρια, που εξετάζει το αίτημα αποφυλάκισης με εγγύηση του αθλητή, αποκαλύφθηκε ότι ο Πιστόριους είχε συλληφθεί στο παρελθόν για επίθεση που είχε κάνει μέσα στο σπίτι του.
Τότε, ο ερευνητής Μπόθα είχε πάει ο ίδιος στο σπίτι του, αλλά επειδή δεν αποδεικνυόταν η καταγγελία, η υπόθεση έκλεισε. Η ακροαματική διαδικασία, που θα συνεχιστεί σήμερα, διακόπηκε χθες με τη διαμάχη υπεράσπισης και κατηγόρων για την πιθανότητα ο Πιστόριους να επιχειρήσει να διαφύγει στο εξωτερικό αν αφεθεί ελεύθερος. Τα στεροειδή ήταν… φυτικά σκευάσματα
Κουτιά με στεροειδή, τεστοστερόνη, σύριγγες, καθώς και ένα 38άρι όπλο με τις ανάλογες σφαίρες, για το οποίο δεν είχε άδεια, βρήκαν οι ερευνητές της αστυνομίας στο σπίτι του Πιστόριους. Σε ό,τι αφορά τις ουσίες, η υπεράσπιση του αθλητή υποστήριξε πως πρόκειται για ομοιοπαθητικές ουσίες. «Πρόκειται για φυτικό φάρμακο.
Εχει δικαίωμα να το χρησιμοποιεί και το έχει χρησιμοποιήσει και παλαιότερα» τόνισε ο δικηγόρος του, Μπάρι Ρου. Εκπρόσωπος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής δήλωσε εξάλλου πως ο αθλητής είχε υποβληθεί σε δύο ελέγχους αντιντόπινγκ στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012 και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ: