Συχνά, είτε μετά από μια σχέση που σε έχει στιγματίσει, είτε αφότου έχει περάσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που είσαι μόνη δίχως σύντροφο, μπορεί να συμβιβαστείς με μία νέα σχέση με έναν άντρα που είναι το «καλό παιδί», σταθερός και ικανός να σου προσφέρει μια σχετικά άνετη ζωή, δίχως όμως να σου προκαλεί «πεταλούδες στο στομάχι», να σου διεγείρει συναισθήματα πάθους ή να κατακλύζει η σκέψη του το μυαλό και την καρδιά σου.
ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ
Μπορεί να αναρωτηθείς, λοιπόν: «Είμαι έτοιμη να δεσμευτώ πραγματικά;», «Αξίζει να παλέψω για αυτήν τη σχέση;». Σίγουρα, όλοι έχουμε ανάγκη από συντροφικότητα, ρομαντισμό στη ζωή μας και κάποιον να ικανοποιεί τις συναισθηματικές μας ανάγκες, μειώνοντας το αίσθημα μοναξιάς που μπορεί να βιώνουμε. Ωστόσο, ακολουθούν 6 σημάδια, που αν τα παρατηρήσεις στον εαυτό σου, μάλλον έχεις εγκλωβιστεί σε μια σχέση που απλά καλύπτει προηγούμενες πληγές σου, σε μια «σχέση handsaplast!»
1. Νιώθεις συνεχώς ανασφαλής και έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση. Οι προσωπικές ανασφάλειες δυσχεραίνουν τη σχέση καθώς, άθελά σου, μπορεί να μπεις σε μια διαδικασία διαρκούς επιβεβαίωσης και αναγνώρισης του εαυτού σου μέσω του συντρόφου σου. Προκειμένου να μην χαλάσεις την «ωραία εικόνα» που εκείνος έχει για σένα, είναι δυνατόν να ανέχεσαι πράγματα και καταστάσεις μόνο και μόνο για να μη χωρίσεις, γεγονός που στα μάτια σου φαντάζει ως προσωπική αποτυχία.
2. Σε καταδιώκει ακόμα η πικρία μιας παρελθούσας σχέσης. Ο θυμός που πηγάζει από μια παλαιότερη σχέση, σε γεμίζει με πικρία και σε καθιστά άδικη τόσο με τον εαυτό σου, όσο και με τον άνθρωπο που έχεις πλέον απέναντί σου. Προσπάθησε να μην αφήσεις τον πόνο που προκλήθηκε από έναν χωρισμό, να εμποδίσει τη μελλοντική σου ευτυχία οδηγώντας σε, σε λανθασμένα συμπεράσματα.
3. Νιώθεις «θύμα». Ανάλαβε την ευθύνη για λάθη που τυχόν έκανες στο παρελθόν και προσπάθησε να μην τα επαναλάβεις.
4. Δεν αγαπάς τον εαυτό σου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αρχίσεις να αναγνωρίζεις την αξία σου και να κάνεις καθημερινά πράγματα που θα συμβάλλουν στην αυτοβελτίωσή σου. Όταν μπαίνεις σε μία σχέση δίχως να αγαπάς τον εαυτό σου, η αυτοεκτίμησή σου είναι στενά συνδεδεμένη με την εικόνα του συντρόφου σου για σένα. Έτσι, όταν εκείνος σε μειώνει, πιστεύεις πως το αξίζεις και συνεχίζεις να σκύβεις το κεφάλι, προσπαθώντας να διατηρήσεις μια σχέση που στην πραγματικότητα δεν είναι η καλύτερη για σένα.
5. Μόλις έχεις βγει από μία σημαντική για σένα σχέση. Δώσε στον εαυτό σου χρόνο να ξεπεράσεις τον πρώην σου, προτού αναζητήσεις τον νέο σου σύντροφο. Οι σχέσεις «rebound» μπορεί να ανακουφίσουν προσωρινά τον πόνο που νιώθεις, αλλά καθυστερούν την πραγματική επούλωση των πληγών. Όσο πιο μακρόχρονη ήταν η σχέση που είχες, τόσο περισσότερο χρόνο χρειάζεσαι για να την ξεπεράσεις.
6. Πιστεύεις πως δεν θα είσαι ευτυχισμένη όσο μένεις μόνη. Σίγουρα, άλλες συναισθηματικές ανάγκες καλύπτουν οι φίλοι και άλλες ο σύντροφος. Ωστόσο, η ικανότητα του να μπορείς να βιώνεις χαρά και ικανοποίηση όταν είσαι μόνη, απαιτεί προαπαιτούμενο μιας επιτυχημένης σχέσης.
ΠΡΟΣΟΧΗ!
Αυτό που παρατηρείται, λοιπόν, είναι ότι τις περισσότερες φορές το να κάνεις μια σχέση απλά για να μην είσαι μόνη καταλήγει δυσλειτουργικό, γιατί:
- Δημιουργείται μια σχέση που βασίζεται στον συμβιβασμό και τη ρουτίνα
- Όσο περιμένεις από εκείνον να γίνει κάτι που δεν είναι, νιώθεις διαρκώς πικρία και απογοήτευση
- Η ερωτική σου ζωή δεν είναι ικανοποιητική
- Παλεύεις για κάποιον με τον οποίο στην πραγματικότητα δεν είσαι ερωτευμένη, με αποτέλεσμα να νιώθεις θυμό και καταπίεση
Κάποιοι λένε πως «το να σε θεωρούν δεδομένη μπορεί να είναι καλό. Σημαίνει ότι θεωρείσαι ένα βολικό και αξιόπιστο στοιχείο στη ζωή ενός άλλου ανθρώπου». Ωστόσο, είναι αυτό που πραγματικά θέλεις για τον εαυτό σου;
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ: