Ποιος δε θέλει να τρώει σωστά και καλά;
Ποιανού όμως η τσέπη αντέχει να περνά το κατώφλι πανάκριβων εστιατορίων;
Λύση στο πρόβλημα υπάρχει: value for money φαγητό καθότι οι καιροί
είναι δύσκολοι, το στομάχι όμως δεν κάνει ποτέ εκπτώσεις. Ιδού μερικές
πολύτιμες διευθύνσεις για να τις έχεις κατά νου.
Ramona
Στο υπόγειο κουτούκι της Καλλιθέας με το ξενικό όνομα «Ramona» η σχέση ποιότητα- τιμή είναι πάντα στα high της. Εκεί ανάμεσα σε βαρέλια κρασιού και παλιές φωτογραφίες της Αθήνας κρεμασμένες στον τοίχο θα ευχαριστηθείς κρέας χωρίς να φοβάσαι μήπως χρειαστεί να περάσεις μια βόλτα από το ATM. Κεφτεδάκια, σεφταλιές, μπιφτέκι, μπεκρή μεζέ, ψαρονέφρι, μπριζόλες και ό,τι άλλο αγαπούν να μισούν οι χορτοφάγοι θωρείται το μεγάλο ατού της παραδοσιακής ταβέρνας. Και άκου- ή μάλλον διάβασε- τώρα και το καλύτερο: τα ορεκτικά κυμαίνονται από 2 έως 5 ευρώ και το κυρίως από 7 έως 9 ευρώ. Με απλούς, δηλαδή, υπολογισμούς, στην τελική σούμα το άτομο δεν πληρώνει πάνω από 12 ευρώ.Μίνωος 11-13, Καλλιθέα, τηλ. 210 9515952
Υποβρύχιο
Μεζεδοπωλείο, ρακάδικο ή καφενεδάκι; Τρία σε ένα θα απαντούσε όποιος έχει περάσεις ώρες ατέλειωτες στο «Υποβρύχιο» της Ασκληπιού. Με τον αέρα της λεβεντογέννας Κρήτης, το στέκι των Εξαρχείων φημίζεται για τοον μακρύ κατάλογο μεζέδων που αποτίουν φόρο τιμής στην αστείρευτη ελληνική κουζίνα. Στις σπεσιαλιτέ του μαγαζιού συγκαταλέγονται το περίφημο κρητικό απάκι και το τηγανητό συκώτι. Στο «Υποβρύχιο» θα φας του σκασμού, δε θα χαλάσεις πάνω από 10-12 ευρώ ενώ θα πιεις την καλύτερη ρακή στην Αθήνα.Ασκληπιού 53, Εξάρχεια, τηλ. 210 3614296

Αυθαίρετο
Μπορεί τα βόρεια προάστια να θεωρούνται «τσιμπημένα» σε κόστος ζωής, υπάρχουν όμως και οι φωτεινές εξαιρέσεις. Σχεδόν κρυμμένο κάπου ανάμεσα σε αλάνες, μονοκατοικίες, ψηλά πεύκα και ένα ρέμα στο Μαρούσι, το «Αυθαίρετο» -ονομασία που ταιριάζει απόλυτο στο αστικό σκηνικό- αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για ένα ήσυχο κυριακάτικο μεσημέρι για σωστή μάσα. Χειροποίητα τυλιγμένα γαρδουμπάκια, σεφταλιά, αρνίσιο κεμπάμπ, ολόφρεσκες πατάτες κάνουν τα μαχαιροπίρουνα να γονατίζουν με μοναδικό διάλειμμα το εξαιρετικό χύμα κρασί. 15 ευρώ έκαστος για το φαγοπότι αυτό καλά είναι, δε νομίζεις;Πευκών 10, Κτήμα Βορρέ, Μαρούσι, τηλ. 210 8029309

Τάκης
Σε μία από τις στοές του κέντρου κρύβεται ένας από τους καλύτερους εκπροσώπους της κρητικής κουζίνας. Για αυτό και παρά την επίσημη ονομασία ο «Τάκης», η φήμη του μικρού ταβερνείου-ρακάδικου στην Κάνιγγος εξαπλώνεται ως ο «Κρητικός». Μανιτάρια με στάκα, σφακιανή πίττα, ντολμαδάκια, απάκι και ντοματίνια γεμιστά με τυρί είναι μερικοί από τους μεζέδες που κάνουν θραύση σε καθημερινή βάση με τη «λυπητερή» να μην ξεπερνά τα 10 με 15 ευρώ ανά άτομο.Βερανζέρου 5 (εντός στοάς), πλατεία Κάνιγγος, τηλ. 210 3826998

Μελίλωτος
Εκείνοι που εργάζονται στο κέντρο έχουν το μενού του εστιατορίου «Μελίλωτος» πάνω-πάνω στη στίβα με τους καταλόγους των delivery. Δικαίως. Το «παιδί» ενός μάγειρα που βαρέθηκε την «ετοιματζίδικη» λογική των περισσοτέρων deliver-άδικων της πόλης, αποφάσισε να συνδυάσει ποιότητα και τίμιες τιμές μέσα σε ένα συμπαθέστατο, cosy μαγαζάκι επί της Καλαμιώτου στο Μοναστηράκι. Με 12 ευρώ στην τσέπη χορταίνεις παραδοσιακές συνταγές με γκουρμέ πινελιές που δεν είχες φανταστεί ποτέ: σολομός με σπανάκι και μαραθόριζα, μελιτζανοσαλάτα με κόλιαντρο και τζίντζερ, κοτόπουλο γεμιστό με σπαράγγια και σάλτσα φασκόμηλου και πουρές πατάτας με πιπερόριζα.Καλαμιώτου 19, Μοναστηράκι, τηλ. 210 3222458

0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ: