English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Recommended Post Slide Out For Blogger

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Χιλιάδες διαδηλωτές τραγουδούν κατά του Μπρέιβικ

Διαβάστε τι έκαναν 40.000 πολίτες για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο Νορβηγό μακελάρη (Pic+Vid)


Περίπου 40.000 πολίτες συγκεντρώθηκαν κοντά στο δικαστήριο του Όσλο, για να τραγουδήσουν με μια φωνή ένα τραγούδι που ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ θεωρεί ''πλύση εγκεφάλου για τα παιδιά'', σε μία προσπάθεια να σπάσουν'' το ηθικό του, έστω και από τόση απόσταση.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για να τραγουδήσουν τα ''Παιδιά του Ουράνιου Τόξου'' του Lillebjoern Nilsen, μια νορβηγική διασκευή του ''My Rainbow Race'' (1971) του αμερικανού Pete Seeger.
Την ίδια ώρα συνεχίζεται η δίκη του μακελάρη, με τις μαρτυρίες των ανθρώπων που επιβίωσαν από τη βομβιστική επίθεση στο Όσλο, τον Ιουλιο του 2011, να είναι συγκλονιστικές.
Αφορμή αυτής της ιδιότυπης διαμαρτυρίας στάθηκε η δήλωση του Μπρέιβικ την περασμένη Παρασκευή όταν επιτέθηκε στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας και ξεχώρισε τον γνωστό τραγουδιστή Lillebjoern Nilsen ως ένα ''καλό παράδειγμα Μαρξιστή που εισχώρησε στον τομέα του πολιτισμού και γράφει μουσική η οποία χρησιμοποιείται για την πλύση εγκεφάλου των παιδιών''.
Τι δηλώνουν οι διοργανωτές
''Ο Μπρέιβικ χρησιμοποίησε το συγκεκριμένο τραγούδι ως παράδειγμα πλύσης εγκεφάλου, αλλά μάλλον πρόκειται για το αντίθετο. Πιστεύουμε ότι αντιπροσωπεύει την διαφορετικότητα, ότι αναφέρεται στην κοινότητα στην οποία επιλέξαμε να ζούμε και την οποία ο Μπρέιβικ και οι όμοιοί του, θέλουν να γκρεμίσουν'' δήλωσε στο Reuters μια από τους διοργανωτές.
Φρικτές περιγραφές επιζώντων
Η δίκη συνεχίζεται και οι μάρτυρες όσων επέζησαν περιγράφουν με μελανά χρώματα όλα όσα έζησαν στο μανιακό πέρασμα του Μπρέιβικ.

''Θυμάμαι μόνο να φτύνω δόντια. Το σοκ ήταν τόσο μεγάλο που δεν ένιωθα πόνο τότε. Αυτό ήρθε την επόμενη ημέρα'' δήλωσε ο Harald Foesker, ένας υπάλληλος του υπουργείου δικαιοσύνης που υποβλήθηκε σε πολυάριθμες χειρουργικές επεμβάσεις αποκατάστασης του προσώπου, της όρασης και της ακοής του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ: