English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Recommended Post Slide Out For Blogger

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Πρώτο τραγούδι στα ελληνικά ραδιόφωνα το "Rolling in the Deep" της Adele!

Ο ύμνος του 2011 ήταν αναμφισβήτητα το ιδιαίτερο και μελωδικό τραγούδι της γλυκύτατης Adele, "Rolling in the Deep." Το γεγονός πως το συγκεκριμένο κόμματι είναι το τραγούδι με τις περισσότερες μεταδόσεις στο ελληνικό ραδιόφωνο για το 2011, έρχεται απλά σαν επιβεβαίωση...




Σίγουρα μπορούμε να πούμε πολλά για το "Rolling in the Deep."
Να το αναλύσουμε μουσικά, να το κατηγοριοποιήσουμε, να αναφερθούμε στον χαρακτηρισμό της ίδιας της Adele, που είπε για το τραγούδι πως είναι μια "μελωδία dark blues-y gospel disco."
Όμως δεν θα μπορέσουμε ποτέ να μεταφέρουμε ακριβώς τα αισθήματα που προκαλεί αυτό το τραγούδι όταν το ακούς.
Να δικαιολογήσουμε το αίσθημα της πληρότητας που σου βγάζει το Rolling in the Deep, της ολοκληρωμένης δημιουργίας.
Το τραγούδι σου βγάζει ένα παράπονο (είναι από μόνο του ένα παράπονο), όχι εκνευριστικό, όχι γκρινιάρικο και αργόσυρτο, αλλά δυναμικό, γρήγορο, δικαιολογημένο. Άγριο, εκφράζει την αγανάκτηση, το θυμό που τροφοδοτείται από την ευτυχία και την έλλειψή της.
Είναι ένα τραγούδι απόγνωσης, που βρίσκει την έκφρασή της όχι μέσω της μοιρολατρίας αλλά μέσω της κινητοποίησης.
Σύμφωνα με τις έγκυρες μετρήσεις της υπερησίας Media Inspector που καταφράφει τις μεταδόσεις των τραγουδιών σε σταθμούς της Ελλάδας, το Rolling in the Deep ανακηρύχθηκε το τραγούδι που παίχτηκε περισσότερο στο ραδιόφωνο από όλα τα άλλα του διεθνούς ρεπερτορίου.
Το album της Adele, "21", στο οποίο περιλαμβάνεται και το Rolling in the Deep, ξεπέρασε τα 10 εκατομμύρια πωλήσεις, ενώ το τραγούδι συνεχίζει ακόμα και σήμερα, ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του, να είναι ένα από τα πιο πολυπαιγμένα τραγούδια στους ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ: