English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Recommended Post Slide Out For Blogger

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Pizza: Οδηγός gourmet απόλαυσης


Σε περίπτωση που η Ιταλία σου πέφτει μακριά αλλά μέχρι την Αντίπαρο τα έχεις καταφέρει, λογικά θα έχεις κόψει και εσύ χαρτάκι στην ουρά για ένα τραπέζι στην πιτσαρία Lollo’ s. Μετά από μια τέτοια «κολασμένη» εμπειρία, εμείς σου δείχνουμε το δρόμο για αυθεντική ιταλική πίτσα στην Αθήνα. (pics)
 
Κείμενο: Νίκη Ρωμανού
Πιτσαρίες στην Αθήνα υπάρχουν πολλές. Ποιες όμως προσφέρουν γεύσεις και αρώματα από τη Ρώμη, τη Σικελία και τη Νάπολη κατευθείαν στο πιάτο σου; Εδώ θα βρεις τα γαστριμαργικά καταφύγια της πόλης για να ευχαριστηθείς γνήσια ιταλική πίτσα και τουλάχιστον να πιάσουν τόπο οι θερμίδες που θα πάρεις.
Matilde Pizza Bar
Είχε πάρει ποτέ το αφτί σας για καμιά πιτσαρία που να συνδυάζει «ψαγμένα» cocktails; Εντός ελλαδικών συνόρων, μάλλον όχι. Το νέο hotspot στο Γκάζι πρωτοπορεί και συναρπάζει καθώς οι Ιταλοί σεφ προτείνουν υγιεινές  συνταγές (τηγανητά γιοκ) που να «δένουν» με ευρηματικά cocktails, όπως το Basilico και το Ginger Mojito.

Στο Matilde Pizza Bar, ο ξυλόφουρνος λειτουργεί με ξύλα από ρίζες ελιάς μεγάλης ηλικίας για ιδιαίτερη γεύση και άρωμα. Ξεφυλλίζοντας το λιτό μενού, το μάτι σου σίγουρα θα πέσει πάνω στην πίτσα Zucca: η σάλτσα ντομάτας αντικαθίσταται από πουρέ κολοκύθας και ακολουθούν η μοτσαρέλα, το καπνιστό προβολόνε, η πανσέτα και ο μαϊντανός. Την έχεις παραγγείλει ήδη και δεν το ξέρεις ακόμα.

Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι, τηλ. 210 3411878    
Mystic Pizza
Η φήμη της Mystic Pizza εξαπλώθηκε σε χρόνο dt, από στόμα σε στόμα χάρη στο βασικό υλικό που χρησιμοποιείται για τη ζύμη της πίτσας και των ζυμαρικών. Πρόκειται για την οργανική κάνναβη sativa...

Μην πάει ο νους σου στο πονηρό. Δεν πρόκειται να την «ακούσεις» από την νόστιμη πίτσα που θα φας και αυτό στο υπογράφουν οι ιθύνοντες νόες του μαγαζιού που πλέον έχει επεκταθεί σε Εξάρχεια, Κουκάκι και Χολαργό. Η «πράσινη» φιλοσοφία της Mystic Pizza συμπληρώνεται και από μια σειρά βιολογικών προϊόντων που χρησιμοποιούνται για τις συνταγές γευστικότατων πιάτων.

Εμμ. Μπενάκη 76 & Βαλτετσίου, Εξάρχεια, τηλ. 210 3839500

Γ. Ολυμπίου 2 & Βεϊκου, Κουκάκι, τηλ. 210 9592092

Σαρανταπόρου 1 & Μεσογείων, Χολαργός, τηλ. 210 6545000
Colibri
Καλή ποιότητα και χαμηλές τιμές ή αλλιώς το ντελιβεράδικο που έγινε στέκι. Αυτές οι δύο εκδοχές συνοψίζουν την επιτυχία του Colibri (πληροφοριακά, το κολίμπρι είναι το πιο μικρό πουλί στον κόσμο και το μοναδικό που μπορεί να πετάει ανάποδα). Αρχικά «ξεφύτρωσε» στο Μετς με σήμα κατατεθέν την κλασική πίτσα και τα ζουμερά μπέργκερ για κατ’ οίκον διανομή ωστόσο  γρήγορα εξελίχθηκε σε καθημερινό meeting point τόσο του νεαρόκοσμου όσο και των μεσήλικων εργαζομένων. Με δεδομένη την ποιότητα, αυτό που θα σε εκπλήξει είναι η x-large πίτσα, παρόλο που ονομάζεται ατομική, αλλά μην ανησυχείς, μπορείς να την πάρεις πακέτο για το σπίτι.


Αναπαύσεως 9, Μετς, τηλ. 210 9214277
Καλλιρρόης 166, Πετράλωνα, τηλ. 210 3463668
Εμπεδοκλέους 9-13, Παγκράτι τηλ. 210 7011011    
La Cantina
Σκόρδα, πεπεροντσίνι και μανιτάρια κρεμασμένα στο ταβάνι, ο Δον Κορλεόνε, μεταξύ άλλων διασημοτήτων, να μοστράρει στον τοίχο, τώρα μάλιστα! Επιτέλους, μια αυθεντική τρατορία στο κέντρο της Αθήνας είναι η La Cantina η οποία δεν μοιάζει μόνο με παραδοσιακή ιταλική ταβέρνα αλλά το αποδεικνύει και γευστικά. Η τραγανή, λεπτή ζύμη για τη βάση κάθε πίτσας από τα χεράκια Ιταλού σεφ και δη Σιτσιλιάνου, είναι το Α και το Ω για κάθε τρατορία που σέβεται τον εαυτό της. Παρότι βρίσκεται στο «chici mici» Κολωνάκι, οι τιμές είναι λογικές και η ατμόσφαιρα άκρως ζεστή και οικεία.


Αλωπεκής 28-20, Κολωνάκι, τηλ. 210 7299133  
Peccati di Gola (αμαρτίες της γεύσης)
Peccati de Gola, ελληνιστί «αμαρτίες της γεύσης» όνομα και πράμα! Έχοντας μάθει τα μυστικά της δουλειάς από τους- επιχειρηματίες του είδους- γονείς τους, οι αδελφές Ταλίτα και Ναόμι παραδίδουν μαθήματα λαχταριστής πίτσας από την πατρίδα τους. Ο ξυλόφουρνος προσδίδει άρωμα και γεύση στην ανάλαφρη, λεπτή ζύμη της vera pizza Napoletana και άντε μετά να αντισταθείς στον πειρασμό. Αν υπάρχει έξτρα χώρος στο στομάχι, το οικονομικό μενού, περιλαμβάνει διάφορα άλλα καλούδια της ιταλικής κουζίνας όπως το λουκάνικο fetttucini, pasta εννοείται, ριζότο αλλά και ψάρι.


Κύπρου 50, Γλυφάδα, τηλ. 210 8981511  
Coupepe
Από τα νότια μεταφερόμαστε στα βόρεια προάστια και συγκεκριμένα στην πλατεία της Νέας Πεντέλης. Εκεί, θα συναντήσεις το Coupepe, όπου τους καλοκαιρινούς μήνες γίνεται μάχη για ένα τραπέζι έξω και το χειμώνα χαζεύεις την τεράστια βιτρίνα αλλαντικών και τυριών προτού δοκιμάσεις την πιο gourmet εκδοχή πίτσας: τραγανή, λεπτή ζύμη σαν κρούστα, σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, μοτσαρέλα, ροκφόρ και βατόμουρο.


Και όσο θα γλείφεις τα δάχτυλα σου, η παγωμένη μπίρα θα κάνει τη δουλειά της ολοκληρώνοντας το αμαρτωλό και άκρως απολαυστικό φαγοπότι σου. Για αποκορύφωμα, θα πάθεις πλάκα με τον φθηνό λογαριασμό που σίγουρα δεν περιμένεις να σου έρθει σε ένα στέκι βορείων προαστίων.



Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, Νέα Πεντέλη, τηλ. 210 8100040  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ: