English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Recommended Post Slide Out For Blogger

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Ελλάδα


Σπίτια πλημμύρισαν, καλλιέργειες καταστράφηκαν και βράχοι έπεσαν στους δρόμους της Δυτικής Ελλάδας, λόγω της κακοκαιρίας.(Vid)

Τεράστιες καταστροφές σε καλλιέργειες, σπίτια, αγροικίες και δρόμους προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση που έπληξε Αχαΐα και Ηλεία.
Το Σάββατο, λόγω της συνεχής βροχόπτωσης πλημμύρισαν σπίτια στον Δήμο Δυμαίων . Σύμφωνα με το ilialive.gr, στη λιμνοθάλασσα του Κοτυχίου, το οικοσύστημα κινδυνεύει να διαλυθεί.
Η έντονη και για αρκετή ώρα βροχόπτωση στην περιοχή προκάλεσε ρήγμα στο ανάχωμα που προστατεύει τη λίμνη από τη θάλασσα και το κορυφαίο οικοσύστημα της Δυτικής Ελλάδας κινδυνεύει με αφανισμό.
Χωράφια, σπίτια και δρόμοι πλημμύρισαν στα Μποντέικα, τη Λακκόπετρα, το Λιμνοχώρι, την Απιδεώνα, νερά μπήκαν σε υποστατικά και αγροικίες στο Λάππα και το Γομοστό.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα thebest.gr, λόγω της κακοκαιρίας προκλήθηκαν κατολισθήσεις στην Αχαΐα, στην επαρχιακή οδό Πούντας - Καλαβρύτων, αλλά και στην Πατρών- Καλαβρύτων μέσω Χαλανδρίτσας.
Στις 2.30 τα ξημερώματα, κατολίσθηση χωμάτων σημειώθηκε στο 1,5 χλμ της επαρχιακής οδού Πούντας- Καλαβρύτων και η κίνηση στο σημείο διεξάγεται με δυσκολία.
Επίσης, σημειώθηκε πτώση βράχου, στην επαρχιακή οδό Πατρών- Καλαβρύτων, μέσω Χαλανδρίτσας, στο 27ο χλμ, κοντά στο Μάνεσι. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται εκ περιτροπής, από το ένα ρεύμα. Κλειστό είναι το ρεύμα προς Καλάβρυτα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ: