English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Recommended Post Slide Out For Blogger

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Κι όμως το κινητό σας μπορεί να μετατραπεί σε κάμερα ασφαλείας -Δείτε πως [βίντεο]



Μπορεί ένα σύστημα συναγερμού να είναι ένα ισχυρό αποτρεπτικό, αλλά μερικοί διαρρήκτες είναι τόσο θαρραλέοι που δεν πτοούνται από αυτό.

Μια καινούρια εφαρμογή,που ονομάζεται Manything, ενισχύει την ασφάλεια του σπιτιού καθώς μετατρέπει τα κινητά τηλέφωνα σε κάμερες ασφαλείας. Για να λειτουργήσει αυτό το πρωτότυπο σύστημα ασφαλείας, χρειάζονται δύο smartphones. Το ένα θα λειτουργεί ως κάμερα ασφάλειας που θα καλύπτει μια ζώνη επιτήρησης που επιλέγει ο ιδιοκτήτης και θα καταγράφει κάθε ύποπτη κίνηση στο χώρο. Στο δεύτερο smartphone, ο ιδιοκτήτης ειδοποιείται αμέσως λαμβάνοντας ζωντανή εικόνα από το σπίτι για να διαπιστώσει αν όντως έχει πέσει θύμα διάρρηξης.



Οι εικόνες αποθηκεύονται, επίσης, σε ένα ψηφιακό χώρο αποθήκευσης, σε περίπτωση που ό διαρρήκτης κλέψει και το κινητό τηλέφωνο. Η εφαρμογή γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στην Αμερική και στην Αγγλία καθώς έχει βοηθήσει στην σύλληψη τριών διαρρηκτών μέχρι στιγμής. Διατίθεται δωρεάν στο διαδίκτυο αλλά επιτρέπει την χρήση μόνο ενός κινητού τηλεφώνου ως κάμερα ασφάλειας.

Ενας ιδιοκτήτης διαμερίσματος διηγείται: «Στην γειτονιά μας είχαν γίνει πολλές διαρρήξεις και η αστυνομία δεν μπορούσε να εντοπίσει τους δράστες που ήξεραν που ήταν οι κάμερας ασφαλείας και είχαν κρύψει τα πρόσωπα τους. Βρήκα την εφαρμογή και την κατέβασα. Αφησα το ένα κινητό μου στο σπίτι και κατέβηκα στο κέντρο της πόλης. Ξαφνικά, έλαβα μια ειδοποίηση και ζωντανή εικόνα από το σπίτι μου και είδα κάποιον που δεν ξέρω στο δωμάτιο μου. Ειδοποίησα την αστυνομία και φτάσαμε στο σπίτι». Ο δράστης είχε φύγει αλλά η αστυνομία κατάφερε να τον εντοπίσει και να τον συλλάβει, χάρη στο υλικό που είχε καταγραφεί στο κινητό τηλέφωνο.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ: